to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 02.02.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γ. Σακελλαρίδης: Ζητάμε χρηματοδότηση της ανάπτυξης και ένα New Deal με την Ε.Ε. (βίντεο)

«Ζητάμε χρηματοδότηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος με ευθύνη της Ε.Ε. και των θεσμών της (...) αναπροσανατολισμός του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020, ανάγκη για νέο ευρωπαϊκό new deal παράλληλα με το πακέτο Γιούνκερ για νέες παραγωγικές επενδύσεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στο Mega


Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

«Ζητάμε χρηματοδότηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος με ευθύνη της Ε.Ε. και των θεσμών της επιπλέον υπάρχει ανάγκη να μην συμπεριλαμβάνονται οι δημόσιες επενδύσεις στον υπολογισμό του ελλείμματος,  αναπροσανατολισμός του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020, ανάγκη για νέο ευρωπαϊκό new deal παράλληλα με το πακέτο Γιούνκερ για νέες παραγωγικές επενδύσεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης.

Αναφορικά με τις τράπεζες επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα πειράξει την μετοχική αξία των τραπεζών, ούτε θα προβούμε σε αλλαγές, με βάση τον κομματικό έλεγχο. Ενώ για το χρέος δήλωσε ότι «είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα κάνει μονομερείς ενέργειες σε σχέση με το χρέος. Το Μνημόνιο ήταν ένα πλαίσιο πολιτικής ασφυκτικό αντίθετα εμείς θέλουμε ένα νέο πλαίσιο μια πολιτική συμφωνία που θα ευνοεί την ανάπτυξη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει και θα υπερασπιστεί το δημόσιο πλούτο. Η πολιτική της εκχώρησης και του ξεπουλήματος δεν προσφέρει τίποτα στον ελληνικό λαό και δεν επιφέρει επενδύσεις, ούτε ανάπτυξη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτώντας: «Γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις είναι συνυφασμένες με την ανάπτυξη; Οι βασικές επιχειρήσεις είναι υπό δημόσιο έλεγχο στο εξωτερικό. Δεν είναι επένδυση οι ιδιωτικοποιήσεις, απλά μεταφέρουν την ιδιοκτησία από τον έναν στον άλλο. Δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας αντίθετα η νέα κυβέρνηση πιστεύει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων για να υπάρξει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.»

Κοινός τόπος με τους ευρωπαίους εταίρους η καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής

Ορθολογική η βάση που πατάει η νέα κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ρήξη με το παρελθόν και θα προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Επεσήμανε ότι «έχει παγιωθεί ένα σύστημα στην Ελλάδα που κάνει τα στραβά μάτια στη φοροδιαφυγή, στη διαφθορά στο Δημόσιο και τη διαπλοκή. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα αλλάξει όλα αυτά και σε αυτό το σημείο συμφωνούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους και έχουμε την πολιτική βούληση για να το πράξουμε.»

Η κυβέρνηση παίζει για πρώτη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Η ατζέντα έχει αλλάξει ριζικά από την προηγούμενη μέρα των εκλογών. Ιδιαίτερα σημαντική η παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα με ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του τερματισμού της λιτότητας και των πιέσεων που ασκεί αυτή η πολιτική στον ελληνικό λαό με δεδομένο ότι έχει χάσει το 25% του βιοτικού της επιπέδου.

Πρόσθεσε επίσης ότι έχει ξεκινήσει μια διαβούλευση με τους ευρωπαίους εταίρους σε όλα τα επίπεδα ώστε να φύγουν όλα τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Υπάρχουν μετατοπίσεις δυνάμεων στην Ευρώπη και νέου τύπου συμμαχίες δημιουργούνται από την πρώτη μέρα λειτουργίας αυτής της κυβέρνησης.

Ως νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γ. Σακελλαρίδης δεσμεύτηκε τέλος για την επαναφορά του briefing σε τακτά χρονικά διαστήματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)