Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη δικαίωση των προσδοκιών για το β' γύρο της Αθήνας.  Αναφέρθηκε στο διπλό χαρακτήρα αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών για το δήμο της Αθήνας ως καθοριστικό στοιχείο για τη διαμόρφωση του θετικού αυτού αποτελέσματος.

Τα καθημερινά προβλήματα της πόλης και οι κεντρικές πολιτικές λιτότητας αποτέλεσαν τα κύρια χαρακτηριστικά των εκλογών για το δήμο. Απέχοντας μακράν από οποιαδήποτε έπαρση και αλαζονεία δήλωσε ότι προσμετρά ως παράγοντα και τη διάσπαση των δυνάμεων της Ν.Δ. σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες» είπε ο Γ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε ότι «δεν είναι λογικό να πάνε οι ψηφοφόροι στον κ. Καμίνη» γιατί οι πολίτες βιώνουν τα προβλήματα και με βάση αυτά θα αποφασίσουν. Εξάλλου εκτίμησε ότι ήδη ο κόσμος αξιολόγησε το έργο του απερχόμενου δημάρχου, με την μείωση των ποσοστών του σε αυτές τις εκλογές.

Η δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες της Αθήνας δεν διαχωρίζει σε δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς αλλά τους αφορά όλους. Το στοίχημα είναι ποιος θα δώσει ένα όραμα και ένα μελετημένο σχέδιο για την Αθήνα.

Γνωστοποίησε τις προθέσεις του να προτείνει άμεσα στον κ. Καμίνη να υπάρξουν θεματικά ντιμπέιτ, όχι απαραίτητα τηλεοπτικά, ώστε να γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας για τα προβλήματα της πόλης.

Δεν είναι η ώρα για μαθηματικές εκτιμήσεις, «η πόλη έχει πάρει τον κατήφορο» υποφέροντας από τις συνέπειες της εγκατάλειψης. «Δεν θα βάλω προβιά ακομμάτιστου» διαβεβαίωσε ο Γ. Σακελλαρίδης, ούτε θα πραγματοποιήσω συναντήσεις κορυφής με άλλες παρατάξεις. Ξεκαθάρισε ότι απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με νέο όραμα και σχέδιο για την πόλη της Αθήνας.

«Δεν χωράνε εκπτώσεις στη μάχη μας ενάντια στο φασισμό» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το ποσοστό της Χ.Α. εξήγησε ότι συνδέεται με τις αιτίες των κοινωνικών προβλημάτων, ενώ πρέπει να κάνουμε σαφές σε αυτούς τους ψηφοφόρους ότι πόσο ατελέσφορη είναι η διοχέτευση της οργής και της αγανάκτησής τους σε μια παράταξη, που δεν έχει απολύτως τίποτα να τους προσφέρει.

Επιπλέον, έκανε σαφές από τις πρώτες χθεσινές δηλώσεις ότι «δεν ψαρεύει σε θολά νερά» καθώς έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου για την Χ.Α.». Δυστυχώς όμως, ο κ. Καμίνης δεν έπραξε, κάτι αντίστοιχο.

Κατ. Μπρέγιαννη