to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:47 | 23.02.2015

Πολιτική

Γ. Σακελλαρίδης: Συζητούμε με τους εταίρους για το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων

«Η λίστα θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες εντός της ημέρας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης.


Η Ελλάδα συζητά ήδη με τους εταίρους για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υποβάλει μέχρι σήμερα το βράδυ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτή θα γίνει αποδεκτή, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης.

«Θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ώστε οι φόροι να κατανέμονται με έναν τρόπο ο οποίος θα είναι πιο δίκαιος, από κοινωνικής πλευράς» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στη σκληρή διαπραγμάτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι επετεύχθη μείωση του στόχου για το πλέονασμα, λέγοντας ότι αυτό ισοδυναμεί με το τέλος της λιτότητας.

«Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε γιατί έρχεται μια κρίσιμη περίοδος στην οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της, το πόσο θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές» σημείωσε.

«Με τη ρύθμιση των 100 δόσεων θέλουμε να διευκολύνουμε όσους μπορούν να πληρώσουν και να κερδίσουν και οι ίδιοι και το κράτος, πιστεύουμε ότι δε θα έχουμε δημοσιονομικό κόστος» είπε και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα το συγκεκριμένο μέτρο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Επανέλαβε επίσης τη βούληση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και το νομοσχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Είπε ακόμη ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σταδιακή ώστε να προσαρμοστούν οι μικρές επιχειρήσεις και ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τέλος για το ασφαλιστικό σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότησή του χωρίς να θιγούν ή να μειωθούν οι κοινωνικές παροχές. «Παραμένουν οι κόκκινες γραμμές, θέλουμε να τιμήσουμε τη λαϊκή εντολή» κατέληξε στη συνέντευξή του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.  

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)