to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:48 | 30.01.2015

Πολιτική

Γ. Σακελλαρίδης: «Η ΝΔ έχει συνηθίσει να είναι η Ελλάδα απούσα από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις»

Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Σακελλαρίδη στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ για το ζήτημα της ελληνικής στάσης στην Σύνοδο των υπ. Εξωτερικών της ΕΕ και τις κυρώσεις στη Ρωσία


Θυμίζουμε πως η ΝΔ χαρακτήρισε «λόγια του αέρα τους παλληκαρισμούς του κ. Τσίπρα και του υπουργού του [...] που κατέληξαν  στο αντίθετο αποτέλεσμα», αναφορικά με την ελληνική στάση στο Συμβούλιο των Υπ. Εξωτερικών της ΕΕ όπου συζητήθηκε το θέμα των κυρώσεων προς τη Ρωσία.

Η πλήρης απάντηση του Γ. Σακελλαρίδη στη ΝΔ έχει ως εξής:

Τη στιγμή που η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φ. Μογκερίνι παραδέχεται ότι η Ελλάδα κράτησε «ιδιαίτερα θετική στάση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια συναινετική ουσιαστική και αξιόπιστη απόφαση», η ΝΔ είδε «λόγια του αέρα» και «κομματικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες». 

Όχι μόνο δεν αποφασίστηκαν νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, αλλά μειώθηκε ο χρόνος ανανέωσης των υφισταμένων σε σχέση με την αρχική εισήγηση στη Σύνοδο, κατόπιν της καθοριστικής συμβολής και της ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, αφαιρέθηκε όποια αναφορά σε ενίσχυση οικονομικών κυρώσεων.

Είναι σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει συνηθίσει να είναι η Ελλάδα απούσα από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις. Καλούμε τη ΝΔ αν έχει αποφασίσει να μην αποδέχεται τις διεθνώς αναγνωρισμένες επιτυχίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, τουλάχιστον να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

* * *

Διαβάστε και δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις πολιτικές εξελίξεις, νωρίτερα σήμερα:
Γ. Σακελλαρίδης: Ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα η χθεσινή μέρα - Σταθερή παραφωνία στο ελπιδοφόρο σκηνικό ο Σαμαράς 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)