to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:06 | 21.11.2022

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Άμεση λύση στα προβλήματα νομιμοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων των Ναυτικών Ομίλων

Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Β΄Πειραιά και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα υπάρχοντα προβλήματα νομιμοποίησης των Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων των Ναυτικών Ομίλων της Χώρας, που θέτουν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και  ο Ναυτικός  Όμιλος  Βουρκαρίου Σαλαμίνας.


Σε κατάθεση αναφοράς προς τους  Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Πολιτισμού και Αθλητισμού, προχώρησε σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης, Βουλευτής Β΄Πειραιά και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με βάση την επιστολή  της  Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, που επέδωσε ο  Ναυτικός  Όμιλος  Βουρκαρίου Σαλαμίνας, καλώντας τους αρμόδιους να να δώσει άμεσα λύση στα υπάρχοντα προβλήματα νομιμοποίησης των Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων των Ναυτικών Ομίλων της Χώρας, που θέτουν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και  ο Ναυτικός  Όμιλος  Βουρκαρίου Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα, ο Ναυτικός  Όμιλος  Βουρκαρίου Σαλαμίνας, ως μέλος της  Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας,  επισημαίνει ότι είναι ένα περιφερειακό μικρό Ναυταθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά και συγκεκριμένα στην Σαλαμίνα εθελοντικά, διακονώντας την Ιστιοπλοΐα τον αθλητισμό. Οι ίδιοι έχουν διωχθεί  Ποινικά για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν με παραχώρηση από το Δημ. Λιμ. Ταμείο Σαλαμίνας για δήθεν αυθαίρετες κατασκευές από κακόβουλους και δικαιώθηκαν. Παρ΄ όλα αυτά αντιμετωπίζουν  την βάσανο του Διοικητικού Προστίμου για τους ίδιους λόγους, καθώς η πολυπλοκότητα της Ελληνικής Νομοθεσίας αναγάγει σε αμφιλεγόμενες ερμηνείες των οργάνων της Διοίκησης, οι οποίες τους ταλαιπωρούν και τελικά εμποδίζουν την απρόσκοπτη άσκηση των ναυταθλητικών τους  δραστηριοτήτων. Τέλος, αναφέρουν ότι βρίσκονται  εν αναμονή Αποφάσεων της Διοικητικής Δικαιοσύνης, με ούτως ή άλλως βαρύ για τα βαλάντιά τους οικονομικό τίμημα. Επιπρόσθετα, όπως αναφέρουν, εκτιμούν ότι η ικανοποίηση του αιτήματος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που κοινοποιούν, θα δώσει ανάσες ζωής, ιδιαίτερα στα περιφερειακά Ναυταθλητικά Σωματεία, που έχουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους, για να επιτελέσουν απρόσκοπτα την λειτουργία των. Τέλος, ευελπιστούν στην στήριξη μιας Πολιτικής (νομοθετικής) λύσης, βάλσαμο για όλους Ναυτικούς Ομίλους και τις Διοικήσεις των που ταλαιπωρούνται  Πανελλαδικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)