to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:50 | 10.10.2023

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε στο έργο στη βάση των συλλογικών μας αρχών

«Η ΝΔ θέλει την Αυτοδιοίκηση φερέφωνό της»


Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Kontra 24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

Σε σχέση με την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ο​μάδας που είχε προηγηθεί, ο κος Ψυχογιός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα τα πιο δημοκρατικά κόμματα της Ελληνικής Βουλής, με διαδικασίες, με ελευθερία άποψης,  οπότε ας μην βιάζονται κάποιοι που σπεύδουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Σε ένα δημοκρατικό κόμμα υπάρχουν πλειοψηφίες και μειοψηφίες και με αυτές προχωράμε μέσα από συζήτηση, όπως βέβαια και από αποφάσεις συλλογικών οργάνων, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους.

Πρόσθεσε πως ακόμη και όσοι και όσες διαφώνησαν με την πρόταση που κατατέθηκε, δεν σημαίνει ότι θα είναι αμέτοχοι και τόνισε πως και ο ίδιος, αν και έμεινε στο λευκό, λόγω, κυρίως, του τρόπου αποπομπής του Διευθυντή της Κ.Ο. και του Εκπρόσωπου Τύπου που αποτελούν θέματα αρχής, θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις του, όπως έκανε τόσα χρόνια για την κοινοβουλευτική μάχη.

Ο βουλευτής αντέτεινε στον ισχυρισμό του κου Οικονόμου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φτιάξει κάτι νέο με παλιά υλικά, πως το κόμμα της ΝΔ είναι αυτό που είναι το «πιο παλιό απ’ το παλιό», που εφαρμόζει αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες συνταγές, συνθλίβει τα εργασιακά δικαιώματα, θεωρεί ντεμοντέ την προστασία της πρώτης κατοικίας, τον Βόλο «άτυχο» που καταστράφηκε δύο φορές σε λίγες μέρες και έκανε σαφές ότι το δίλημμα «αριστερά / δεξιά» είναι πάντα επίκαιρο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχουν περιέλθει τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επέμεινε ότι η ΝΔ με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων (πολλές από τις οποίες κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές), την έχει καταστήσει βραχίονα και φερέφωνο του Μαξίμου, απαξιώνοντας πλήρως τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, χωρίς καμία ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα, καταργώντας νομικά πρόσωπα κρίσιμα για την κοινωνική πολιτική, ψαλιδίζοντας ακόμα και την δυνατότητα να τίθενται θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, αλλά κυρίως επιδιώκοντας - κατά δήλωση Βορίδη - να ελέγξουν τη ροή του χρήματος από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε σχήματα προοδευτικά που δεν υπηρετούν τέτοιες πολιτικές και πρακτικές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)