to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γ. Πατούλης: Να μην αποκλειστεί καμία μορφή αξιοποίησης απορριμμάτων

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Πατούλης, ζήτησε να μην αποκλειστεί η συνέχιση της λειτουργίας των «συστημάτων» διαχείρισης απορριμμάτων σε διάφορες σημερινές μορφές τους (όπως η πυρόλυση) και κάνει λόγο για... ιδεοληψίες που υπάρχουν στη χώρα μας.


Να μην αποκλείσει τη συνέχιση της λειτουργίας των «συστημάτων» διαχείρισης απορριμμάτων ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Πατούλης, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, όπου θα παραστεί και ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να αποκλειστούν διάφορες μορφές διαχείρισης των απορριμμάτων (όπως η πυρόλυση) και κάνει λόγο για ιδεοληψίες που υπάρχουν στη χώρα μας.

Ακόμη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι αυτό που προέχει για την εφαρμογή του ΕΣΔΑ είναι η γρήγορη χωροθέτηση των «πράσινων σημείων».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει ένας εθνικός σχεδιασμός στη χώρα που να έχει μπει σε διαβούλευση για ένα μήνα τουλάχιστον.

«Αύριο με τον κ. Τσιρώνη θέλουμε να δούμε πως ακριβώς θα διαχειριστούμε τα ζητήματα της ανακύκλωσης, πως θα ελαττώσουμε όσο γίνεται περισσότερο τα σύμμεικτα σκουπίδια και φυσικά πως οι δήμοι θα μπορέσουν να χωροθετήσουν γρήγορα αυτό το αυτονόητο τα "πράσινα σημεία", τα ΚΔΑΥ και τα σημεία κομποστοποίησης. Είναι θέματα τα οποία θα έπρεπε σαφέστατα να έχουν λυθεί εδώ και πολλά χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και έκανε λόγο για πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν πολλοί δήμοι και ιδιαίτερα νησιωτικοί, από αδυναμία της κεντρικής εξουσίας και του κράτους όπως θα έπρεπε, όπως εκτίμησε.

«Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να έχουμε αδυναμία να αξιολογούμε το υπάρχον καθεστώς και να το δυναμώνουμε στο επίπεδο της ανακύκλωσης ώστε να υπάρξει γρηγορότερη δυνατότητα αφαίρεσης τόνων από τα σύμμεικτα σκουπίδια υπέρ των δημοτών και υπέρ των δήμων», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)