to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γ. Παπαφιλίππου: Το δημοκρατικό τόξο να απομονώσει τώρα τα ακροδεξιά στοιχεία

«Η επίθεση που δέχθηκα το βράδυ της Παρασκευής, περνώντας από την πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλας, ήταν ανοίκεια, ειδεχθής και φασιστικού τύπου», τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου.


Όπως είναι γνωστό, ο Καβαλιώτης βουλευτής, συνοδευόμενος από την οικογένεια της κόρης του, περνώντας κοντά από τον χώρο συγκέντρωσης ατόμων που αντιτίθενται στη συμφωνία με την πΓΔΜ, δέχθηκε επίθεση ακροδεξιών τραμπούκων και σώθηκε χάρη στην άμεση αντίδραση της παριστάμενης αστυνομικής δύναμης.
 
Όπως σημείωσε, «σε πολλά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται σαν επίθεση ομάδας πολιτών, ενώ ήταν ομάδα εθνικιστών ακροδεξιών, οι περισσότεροι των οποίων είναι γνωστοί σε μένα και φυσικά σ΄ όλους του Καβαλιώτες».
 
Επειδή, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε άλλη αντίδραση, ο βουλευτής ζήτησε «ως πολιτικός κι ως πολίτης να λάβουν θέση τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και  οι εκπρόσωποι φορέων και θεσμών να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ευθύνης τους, να δράσουν συγχρονισμένα και να καταδικάσουν άμεσα την ενέργεια». Επίσης, τόνισε ότι «θα πρέπει να βρεθούν από κοινού τρόποι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων γιατί βάλλουν ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας Κι αν δεν το κάνουμε τώρα, θα το βρούμε μπροστά μας και θα το πληρώσει το δημοκρατικό Πολίτευμά μας. Διότι με τέτοιες ενέργειες, που αρχίζουν και πυκνώνουν σε όλη την Ελλάδα, συμπεραίνω και το λέω ευθαρσώς ότι το  αυγό του φασιστικού φιδιού δεν επωάζεται, αλλά έχει σπάσει και θα πρέπει να τσακίσουμε το φασιστικό φίδι».
 
Μην ευνοείτε τα σχέδιά τους
 
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «υπάρχει στρατηγικό σχέδιο με στόχο να πληγεί η Δημοκρατία και το Πολίτευμα και το υπηρετούν με πάρα πολύ συνεπή τρόπο», και κάλεσε την αντιπολίτευση «να μην παραπληροφορεί και να μην διαστρεβλώνει το περιεχόμενο της Συμφωνίας της Ελλάδας με την πΓΔΜ». Κατά την άποψή του, «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει την πρόθεση να στηρίξει τα ακροδεξιά σχέδια, όμως, κρίνοντας εξ αντικειμένου τη στάση, τις ενέργειες και τις δηλώσεις τόσο του προέδρου της όσο και επιφανών στελεχών της, ευνοεί τη δημιουργία τέτοιων φαινομένων και νομιμοποιεί αυτούς τους ακροδεξιούς εθνικιστές στο να πράττουν όσα πράττουν».
 
Αναφερόμενος στην περίπτωση του τοπικού στελέχους της ΝΔ και δημοτικού συμβούλου Παγγαίου, Χρήστου Πριονίδη, ο οποίος, πριν από 10 ημέρες, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάλεσε σε πογκρόμ εναντίον των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. «Διέπραξε αδίκημα, το οποίο διώκεται αυτεπάγγελτα, έγινε η σχετική καταγγελία κι είμαι βέβαιος ότι έχει κινηθεί η ποινική δίωξή του». Παρατήρησε, δε, ότι «η ΝΔ, μέλος της οποίας είναι ο Χρ. Πριονίδης, δεν καταδίκασε το γεγονός, το οποίο δεν απέχει -σε σχέση με όσα είπε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο- με αυτά που είπε κι η ομάδα των ακροδεξιών εθνικιστών εναντίον μου το βράδυ της Παρασκευής.
 
Καλώς δεν έγιναν συλλήψεις
 
Ο βουλευτής ευχαρίστησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι άμεσα προσέτρεξαν για να τον προστατεύσουν, αυτόν και τα μέλη της οικογένειάς του, λέγοντας πως «χάρη σ’ αυτούς δεν υπέστη βλάβη η σωματική ακεραιότητά μου. Διότι, εκτιμώντας τις διαθέσεις των μελών της ακροδεξιάς ομάδας, είμαι απολύτως βέβαιος ότι αν δεν υπήρχε άμεση και ακαριαία αντίδραση των αστυνομικών, θα είχαμε χειρότερα». Ερωτηθείς γιατί δεν έγιναν συλλήψεις, επισήμανε ότι «σε τέτοιες καταστάσεις, ενδεχομένως μια σύλληψη να εξόργιζε περισσότερο την ομάδα και να είχαμε περισσότερα έκτροπα. Δεν καταλογίζω, λοιπόν, ευθύνη στην Αστυνομία για το γεγονός ότι δεν προέβη σε συλλήψεις, άλλωστε ενσυνείδητα δεν το ζήτησα κι εγώ,  Δέχθηκα χυδαίες ύβρεις, συνθήματα εμφυλιοπολεμικού κλίματος, όμως, μαζί μου ήταν κι ο ανήλικος τετράχρονος εγγονός μου και θα ήταν πολύ επικίνδυνο και για τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού».
 
Βεβαίως, δήλωσε ότι θα εκτιμήσει ψύχραιμα την υπόθεση και θα σκεφτεί αν θα υποβάλλει μηνύσεις εναντίον αυτών που επιτέθηκαν. Όπως είπε «αρκετά από αυτά τα άτομα τα γνωρίζω. Είναι γνωστά στην κοινωνία της Καβάλας. Είναι μέλη της λεγόμενης Πατριωτικής Κίνησης, που είναι Πατριδοκάπηλη Κίνηση. Η δράση τους είναι γνωστή στην κοινωνία της Καβάλας κι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τους σκοπούς που εξυπηρετούν, ώστε να μην τους χαϊδεύουν για τις δράσεις τους αυτές.
 
 
Τέλος, επισήμανε ότι «τέτοια συμβάντα πρέπει να αντιμετωπίζονται με λογική και με μέτρο, διότι επιδίωξη αυτών των ατόμων είναι η δημοσιότητα. Άρα θα πρέπει να τους στερήσουμε τη δυνατότητα αυτή, δίχως να αποσιωπούνται τέτοια γεγονότα, τα οποία θα πρέπει να γίνονται γνωστά σε όλη την Ελλάδα, ώστε, όσοι αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε συλλαλητήριο, να σταθμίζουν τις καταστάσεις και να απομονώνουν τέτοιου είδους ανθρώπους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)