to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:23 | 20.09.2016

Πολιτική

Γ. Πάλλης: "Η εικόνα αλληλεγγύης της Λέσβου δεν μπορεί να αμαυρώνεται, αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να δίνονται και λύσεις"

«Η εικόνα αλληλεγγύης της Λέσβου δεν μπορεί να αμαυρώνεται με περιστατικά όπως αυτά των προηγούμενων ημερών, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να δίνονται και λύσεις» τονίζει στο ραδιόφωνο "Πρακτορείο FM" ο Γιώργος Πάλλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο.


 

Ο κ. Πάλλης περιγράφοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, υπογραμμίζει: «μετά τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας έχει συσσωρευτεί κόσμος στα νησιά μας, πληθυσμός πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι οι δομές μπορούν να φιλοξενήσουν και με ό,τι προβλήματα δημιουργεί αυτή η κατάσταση, με ανθρώπους οι οποίοι χάνουν την ελπίδα τους, δεν έχουν χρήματα …».

 

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των κατοίκων λέει ότι «οι κάτοικοι έχουν λογικές απαιτήσεις. Απαιτούν να επανέλθει μια κανονικότητα στη ζωή τους και δεν είναι παράλογο αυτό. Το θέμα είναι ποιοι σπεκουλάρουν, προβοκάρουν και δημιουργούν έκρυθμες καταστάσεις εις βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, εις βάρος όλων μας γενικά».

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει, επίσης, λόγο για καθυστερήσεις: «Υπάρχουν καθυστερήσεις είναι γεγονός. Καθυστερήσεις στη λειτουργία των υπηρεσιών, στην ενίσχυση με προσωπικό από τους Ευρωπαίους εταίρους μας που δεν ήρθε ποτέ, αλλά ουσιαστικά, η καθυστέρηση είναι στην απόδοση των απαντήσεων από τις Επιτροπές Ασύλου ούτως ώστε οι άνθρωποι να απεγκλωβίζονται από τα νησιά».

 

Αναφερόμενος στη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, ο κ. Πάλλης σημειώνει ότι πρόκειται για μια συμφωνία η οποία ουσιαστικά δεν έχει τηρηθεί από καμία πλευρά στο σύνολό της, τη χαρακτηρίζει «δύσκολη» που «όταν δεν τηρείται κιόλας, είναι επόμενο να έχουμε καταστάσεις όπως αυτές, δηλαδή μη διαχειρίσιμες κατάστασεις».

 

«Η Ευρώπη έχει τις αγκυλώσεις της, μέχρι τώρα αποφεύγει να αποδεχθεί το ζήτημα ως ένα ζήτημα που πρέπει να το δει συλλογικά. Αυτό τρέφει την ακροδεξιά. Την ακροδεξιά την τρέφει όμως και η διγλωσσία των δημοκρατικών δυνάμεων, και αναφέρομαι σε στελέχη της ΝΔ» παρατηρεί ο κ Πάλλης και συμπληρώνει: «αυτή η διγλωσσία δίνει χώρο, διέξοδο στο να εμφανιστούν δημόσια πια οι χρυσαυγίτες στη Λέσβο, και είναι συλλογική ευθύνη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να αντιμετωπιστεί αυτό και να σταματήσουν πια οι φωνές της διγλωσσίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)