to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:11 | 15.05.2015

πηγή: στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: Δεν μπορούμε να ανεχτούμε πια αυτό το εκβιαστικό παιχνίδι

Διαψεύδει τις διαρροές για εσωτερική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπει στην ομόφωνη απόφαση της ΠΓ του κόμματος, μιλώντας στο Κόκκινο, ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΠΓ, ο οποίος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, σημειώνει πως είναι κρίσιμο στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υπάρξει καταληκτικό κείμενο.


Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα με τις διαρροές, ο Γιάννης Μπουρνούς υπογράμμισε: "Δεν είναι καινούριο φαινόμενο, προσπαθούν να μεγεθύνουν και να διαστρεβλώνουν καταστάσεις και να παρουσιάζουν το ΣΥΡΙΖΑ σε μια ατέρμονη και διαρκή εσωτερική κρίση, με βάση τα διακυβεύματα της περιόδου. Δεν είναι μια καινούρια πρακτική, έχει ακολουθηθεί από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων.

Για να υπάρξει διαρροή, πρέπει κάποιος να κάνει τη διαρροή. Και νομίζω ότι εφόσον υφίσταται κάτι τέτοιο, προσφέρει τις χειρότερες δυνατές υπηρεσίες στο χώρο μας. Πέρα από τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις, σε αυτή την οριακή κατάσταση, είναι συνισταμένη του προβληματισμού μας ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε πια αυτό το εκβιαστικό παιχνίδι που εντάθηκε τις τελευταίες μέρες από εμπρηστικές δηλώσεις όπως του Σόιμπλε."

Και πρόσθεσε: "Η απόφαση της ΠΓ αποτυπώνει αυτό που λέμε εδώ και καιρό, εμείς θεωρούμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ότι είναι δυνατό για να υπάρξει συμφωνία, αλλά από δω και πέρα υπάρχουν δεδομένες κόκκινες γραμμές, με βάση τα κοινωνικά συμφέροντα  που εκφράζει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με βάση τη θέλησή μας για επιστροφή από την πολιτική  της λιτότητας και της ύφεσης σε μια αναπτυξιακή πορεία στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη".

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, είπε: "Το κρίσιμο είναι στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υπάρχει ως δεδομένο κάποιο κείμενο ως κατάληξη της συζήτησης που διεξάγεται και στο Brussels Group και στο Eurogroup. Η ελληνική πλευρά εργάζεται για μια διέξοδο, μία κεντρική κατεύθυνση για μία συμφωνία που μπορεί να δώσει προοπτική".


Για την χτεσινή απόφαση της ΠΓ που κάνει λόγο για εκστρατεία ενημέρωσης, ο Γιάννης Μπουρνούς τονίζει: 

"Από κει και πέρα εμείς εξακολουθούμε να βάζουμε θέμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη, διότι η στάση που έχει ακολουθηθεί από σειρά παραγόντων των ευρωπαίων εταίρων, αμφισβητεί ευθέως αυτές τις αρχές και στρώνει το έδαφος σε σοβινιστικές, ακροδεξιές, εθνικιστικές προσεγγίσεις κι αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια με τη φωτιά. Για μας προέχει τις επόμενες μέρες, στη βάση της προάσπισης της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας, μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης στο εσωτερικό της χώρας και σε όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και μια προσπάθεια συντονισμού της ενεργοποίησης του λαϊκού παράγοντα εντός κι εκτός Ελλάδας. Να φτάσει παντού το μήνυμα για τα όσα έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα και να καλέσουμε τη μέγιστη και δυνατή υποστήριξη από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς".

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)