to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:03 | 03.12.2021

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: «Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο καταναγκασμός δεν λειτουργεί»

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Β΄3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1


Για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας, σχολίασε πως αυτό είναι «μία εσωκομματική διαδικασία την οποία παρακολουθούμε, αλλά, προφανώς, δεν παρεμβαίνουμε. Θα ήθελα όμως να θυμίσω τη δήλωση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου ότι «η δεξιά είναι στρατηγικός αντίπαλος μας, η αριστερά είναι εν δυνάμει σύμμαχος».

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα ειναι υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, αλλά με πειθώ και πανστρατιά. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν υλοποιώντας θετικά κίνητρα και όχι με πρόστιμα. Η στρατηγική, όμως, της κυβέρνησης είναι η στοχοποίηση ομάδων του πληθυσμού. Πέρυσι ήταν οι νέοι στις πλατείες, φέτος είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60. Αντί να πείσουν τον κόσμο τον διχάζουν», αναφέρει ο Γ. Μπαλάφας.

Ακόμα προσθέτει: «Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο καταναγκασμός δεν λειτουργεί. Η λέξη “κλειδί” είναι η εμπιστοσύνη. Πως μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ο πολίτης σε έναν πρωθυπουργό που στις 3 Νοεμβρίου δηλώνει «Εξαντλήσαμε τα όρια της υποχρεωτικότητας» και 20 μέρες μετά βάζει το πρόστιμο των 100 ευρώ;  Ο κ. Γεωργιάδης λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του προστίμου δήλωσε «Το δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να βάλει κάποιον με το ζόρι να εμβολιαστεί». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Πλεύρης. Τα μηνύματα, δηλαδή,  που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι αλλοπρόσαλλα και αντιφατικά. Αντί να εμπνέουν εμπιστοσύνη, δείχνουν πανικό και ανικανότητα διαχείρισης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)