to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:31 | 24.01.2023

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Οι παράνομες παρακολουθήσεις πληγώνουν τη δημοκρατία

«Οι ομολογίες των κ. Γεραπετρίτη και Οικονόμου ότι παρακολουθείτο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος καθώς και πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι, από "ρυπαρά δίκτυα" και ανεξέλεγκτους μηχανισμούς μέσα στην ΕΥΠ αποδεικνύουν από μόνες τους την τεράστια σημασία της υπόθεσης»


Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε συγκεκριμένα μιλώντας στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά - Κανάλι 1, 90.4 (στο δημοσιογράφο Β. Ταλαμάγκα):

Για τις παράνομες παρακολουθήσεις

Το θέμα των παράνομων παρακολουθήσεων είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί θίγει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και πληγώνει τη δημοκρατία. Οι ομολογίες των κ.κ Γεραπετρίτη και Οικονόμου ότι παρακολουθείτο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος καθώς και πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι, από «ρυπαρά δίκτυα» και ανεξέλεγκτους μηχανισμούς μέσα στην ΕΥΠ αποδεικνύουν από μόνες τους την τεράστια σημασία της υπόθεσης. Είναι προφανές ότι για όλα αυτά πρέπει να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ως υπεύθυνος της ΕΥΠ.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, όπου υπουργοί της κυβέρνησης, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, ομολογούν την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ αλλά και υπουργών της κυβέρνησης, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κ.λπ., θα είχαν παραιτηθεί.

Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια να εμποδίσει τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Ράμμο να προσέλθει στη Βουλή και να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα αποτελέσματα των ερευνών της ανεξάρτητης αρχής στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, παραβιάζοντας το νόμο που ψήφισε η ίδια πρόσφατα. Πρόκειται για ενέργειες που δεν έχουμε δει ποτέ στη μεταπολίτευση από καμία κυβέρνηση.

Για τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη για την οικονομία

Ο Κ. Μητσοτάκης, στη χθεσινή του συνέντευξη, δεν είπε τίποτα καινούριο. Δεν ανακοίνωσε κανένα νέο μέτρο στήριξης. Ούτε για μείωση του ΦΠΑ, ούτε για μείωση του ΕΦΚ, ούτε για αύξηση των μισθών, ούτε για τους συνταξιούχους, ούτε για το ιδιωτικό χρέος και την έκρηξη των δανείων. Τίποτα. Κανένα μέτρο ανακούφισης για τους Έλληνες πολίτες. Για το μόνο που ενημέρωσε τον ελληνικό λαό είναι η μισθολογική αύξηση στο Δημόσιο τομέα, αλλά και αυτή την παρέπεμψε για το 2024. Ήταν τόσο αδιάφορη η συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη, που ακόμα και η κρατική τηλεόραση διέκοψε τη μετάδοσή της μετά δεκαπέντε λεπτά.

Για τις δημοσκοπήσεις 

Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ειδικά το τελευταίο διάστημα, εμφανίζουν τεράστιες αντιφάσεις στα ευρήματά τους. Για παράδειγμα, στην ίδια δημοσκόπηση εμφανίζεται η δυσαρέσκεια και η οργή των πολιτών για τις κυβερνητικές πολιτικές, ιδιαίτερα την οικονομική, σε ποσοστό 60-70% και, ταυτόχρονα, η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται με σημαντική διαφορά.

Το ίδιο κλίμα συναντάμε καθημερινά στις επαφές μας με τους πολίτες. Δεν συναντάμε πολίτες που να υποστηρίζουν ένθερμα τις πολιτικές του Κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, ενώ προφανώς ακούμε και κριτική για τη διακυβέρνησή μας και ερωτήματα για το πρόγραμμά μας. 

Για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι επίκειται η σταδιακή ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος από την ερχόμενη βδομάδα. Υπάρχουν πολλά νέα και αξιόλογα πρόσωπα που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας. Υπάρχουν, επίσης, πρωτοβουλίες για το άνοιγμα του κόμματός μας στην ευρύτερη κοινωνία, μία εκ των οποίων ήταν η επιλογή της Π. Τσαπανίδου ως εκπροσώπου του κόμματος.

Για τις κατηγορίες ενάντια στον Ν. Παππά

Ο Νίκος Παππάς παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο με έξι κατηγορίες αρχικά, τέσσερις κακουργηματικές και δύο πλημμεληματικές. Πριν «αλέκτορα λαλήσαι τρις» οι τέσσερις κατηγορίες εξαφανίστηκαν και έμειναν δύο, η μία κακουργηματική και η άλλη πλημμεληματική. Μετά την κατάθεση Στουρνάρα και άλλων ακυρώθηκε η τελευταία κακουργηματική. Και έχει μείνει η πλημμεληματική περί παράβασης καθήκοντος που συνδέεται με την προσπάθεια που έκανε η κυβέρνησή μας και ο Νίκος Παππάς να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Θεωρώ βέβαιο ότι θα αθωωθεί και για αυτήν την κατηγορία, καθώς οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις κατηγορίας είναι ανυπόστατες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)