to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 10.10.2014

πηγή: real

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Λόγια χωρίς αντίκρισμα από την κυβέρνηση

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τελείως διαφορετική, έκανε το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον realfm 97.8.



Στο ερώτημα αν είναι εφικτό το αφήγημα της κυβέρνησης για έξοδο από το Μνημόνιο και απομάκρυνσης του ΔΝΤ έως τα τέλη Δεκεμβρίου, απάντησε:

«Θα ήμουν ο τελευταίος που θα διαφωνούσα, ή δεν θα ήμουν ευχαριστημένος αν υπήρχε πραγματικά μία κατάσταση στη χώρα μας που δεν θα έκανε αναγκαία την παρουσία των μνημονιακών υποχρεώσεων και των βοηθημάτων.

Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος που παρακολουθεί με αντικειμενικό τρόπο, όχι μεροληπτικά την κατάσταση θεωρεί ότι αυτά είναι φρούδες ελπίδες, είναι λόγια χωρίς αντίκρισμα. Διότι δεν ξεκινάω λέγοντας το ΄πε η κ. Λαγκάρντ, ο κ. Ντράγκι. 

Μόλις τόλμησε κάτι τέτοιο να πει ο κ. Σαμαράς, βγήκαν οι εκπρόσωποι των δανειστών και αποδόμησαν τα περί εξόδου από το Μνημόνιο που σημαίνει καμία χαλάρωση. Έκτος αν ο κ. Σαμαράς εννοούσε ότι αυτό που θα έρθει δεν θα λέγεται μνημόνιο, αλλά πλαίσιο. Στην ουσία θα έχουμε τα ίδια πράγματα».

Ο κ. Μπαλάφας έκανε λόγο για «δημιουργικό σεισμό», εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κατάσταση που θα δημιουργηθεί στη χώρα και γενικότερα στην Ευρώπη, με τη ψήφο του ελληνικού λαού και την ανάληψη της διακυβέρνησης από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του, είναι τελείως διαφορετική. Είπα πρόσφατα για δημιουργικό σεισμό», τόνισε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)