to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 21.07.2017

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Η ΝΔ επιδίδεται σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, παραχώρησε την Παρασκευή 21 Ιουλίου, συνέντευξη στον δημοσιογράφο Στάθη Σχινά, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5.


Ο Υφυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων:

- Σχετικά με το εάν υπήρχαν ζημιές από τον σεισμό στις δομές φιλοξενίας στην Κω,

«Η επικοινωνία και η ενημέρωση που έχουμε από το Κέντρο Υποδοχής και από το Προαναχωρησιακό Κέντρο της Κω είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή ζημιές, ούτε και τραυματίες μεταξύ των εργαζομένων στα κέντρα καθώς και των προσφύγων – μεταναστών που διαμένουν στις δομές. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε και τα έχετε ήδη αναφέρει στο ρεπορτάζ σας. Είναι πολύ σημαντικό το ότι τα περισσότερα καινούρια κτίρια δεν είχαν ζημιές, εφόσον έχουν κατασκευαστεί με όλους τους κανόνες του αντισεισμικού κανονισμού».

- Σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει να εστιάσει στην καθημερινότητα του πολίτη με την αντίστοιχη ψήφιση νομοσχεδίων, την έξοδο στις αγορές κλπ,

«Προφανώς, υπήρξε μια ανάσα μετά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, όλοι οι δείκτες και οι ανακοινώσεις για επενδυτικές κινήσεις είναι θετικοί, το κλίμα είναι θετικό. Υπάρχουν θετικές δηλώσεις από παντού και το μεγάλο ζήτημα είναι πως αυτό το κλίμα θα μεταφραστεί σε βελτίωση της ζωής του πολίτη και της εισοδηματικής του κατάστασης. Ανέφερα πριν από λίγες ημέρες, ότι επειδή μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές βιοτεχνών, επαγγελματιών, καταστηματαρχών κλπ, όπου έτυχε να μιλήσω για αυτό, άνθρωποι μου μετέφεραν ότι όντως το θεωρούν ένα πολύ θετικό μέτρο και χρησιμοποίησα την έκφραση που ένας συγκεκριμένος συμπολίτης μας χρησιμοποίησε. Το θέμα δεν είναι όμως αυτό. Δεν πρέπει να μπαίνουμε στις προσπάθειες αντιπερισπασμού της ΝΔ και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης. Το ζήτημα είναι ότι με τα μέτρα που παίρνουμε και τη νομοθέτηση που κάνουμε έχει αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση. Η ανεργία για παράδειγμα, δεν έχει μειωθεί σίγα-σιγά; Υπάρχει θετική κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση ακόμα και αν η εργασία δεν είναι μόνιμη αλλά με συμβάσεις. Κάποιος κόσμος βρίσκει δουλειά και αποκτά ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρέπει να μειωθεί πολύ περισσότερο η ανεργία αλλά κάνουμε βήματα προς αυτήν την  κατεύθυνση. Πιο ουσιαστική βελτίωση θα έρθει με την επιτάχυνση της επενδυτικής δραστηριότητας, η οποία νομίζω είναι επί θύραις».   

- Σχετικά με την αντιπολιτευτική ατζέντα της ΝΔ, που έχει επικεντρωθεί σε δύο τομείς, τη λεγόμενη «ανομία» και τις εξεταστικές επιτροπές στη βουλή –για την οικονομία και τον κ. Καμμένο, 

«Η αντιπολίτευση αυτή είναι κακής ποιότητας. Μέχρι πρόσφατα η ΝΔ προέτασσε το θέμα των εκλογών και της αξιολόγησης. Τώρα που οι εκλογές θα πάνε στην ώρα τους και η καταστροφολογία γύρω από τη β’ αξιολόγηση δεν απέδωσε, η αντιπολιτευτική ατζέντα της ΝΔ τινάχτηκε στον αέρα. Στη ΝΔ αγνοούν ακόμα και δηλώσεις παραγόντων που δεν ανήκουν στην δική μας πολιτική ομάδα όπως ο Γιούνκερ, οι οποίοι δεν μπορούν να αγνοήσουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα, και αναφέρουν ότι κάνουν «αβάντα» στον πρωθυπουργό. Η αντιπολίτευση αυτή έχει πολύ έντονα το στοιχείο του αποπροσανατολισμού. Εμείς πρέπει να επιμείνουμε στα μέτρα, μικρά και μεγάλα που έχουν στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον τα πράγματα στην οικονομία πάνε καλύτερα, κάποια χρήματα να πάνε στοχευμένα σε ομάδες που έχουν ανάγκη. Για παράδειγμα, η διαγραφή χρεών που είχαν βεβαιωθεί στην εφορία από ανασφάλιστους συμπολίτες μας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.  Η κυβέρνηση δίνει 30 εκατ. για αυτό το λόγο και απαλλάσσει από χρέη ανασφάλιστους ανθρώπους. Υπάρχει μια σειρά από τέτοια μέτρα, όπως πχ για τα αγροτικά εφόδια».

- Αναφορικά με το αν υπάρχει κάποια στρατηγική με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το θέμα των δημοσκοπήσεων και την διαφορά που παρουσιάζουν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ,

«Εμείς λαμβάνουμε τα πάντα υπ’ όψιν μας αλλά δεν πρέπει να πέσουμε στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού της ΝΔ. Γενικά οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δεν είναι πολύ επιτυχημένες. 

Θα ήθελα να αναφέρω κάτι και για τα νοσοκομεία. Δεν θα πρέπει κάποιος να απολογηθεί για το γεγονός ότι πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί αλλά και άλλοι, που δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα άφηναν χρέη στο Ερρίκος Ντυνάν; Αν πιάσουμε αυτήν την κουβέντα δεν νομίζω ότι θα βγει η αντιπολίτευση ωφελημένη. Εμείς στο κάτω κάτω, δεν πήραμε ούτε δωράκια από τη Siemens όπως ο κ. Μητσοτάκης, ούτε δανεικά και αγύριστα.  

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στα προβλήματα του κόσμου. Όχι μόνο στην αλληλοσύνδεση επενδύσεων-ανεργίας και ρευστότητας της αγοράς που είναι το μείζον, αλλά να εστιάσουμε στα προβλήματα της καθημερινότητας. Για παράδειγμα η προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο Εργασίας να βγαίνουν πιο γρήγορα οι συντάξεις, παρόλο που έχουμε ήδη μειώσει τον χρόνο στο μισό, είναι πολύ σημαντική».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)