to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:08 | 15.11.2015

Πολιτική

Γ. Μουζάλας: Το χτύπημα στο Παρίσι θα πετύχει αν η Ευρώπη τρομοκρατηθεί, αν επηρεάσει την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας στην αρχή της εν εξελίξει συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο υπουργείο Εσωτερικών τόνισε ότι "δεν μπορεί παρά να εκφράσει κανείς το μεγάλο πένθος και την συντριβή του γι' αυτό που συνέβη στο Παρίσι.


Ήταν ένα απίστευτο τρομοκρατικό χτύπημα και συμπαραστεκόμαστε ως κυβέρνηση στο τραύμα αυτό της Γαλλίας και συγχρόνως συμπαρατασσόμαστε με αυτούς που πιστεύουν ότι το τρομοκρατικό αυτό χτύπημα στο Παρίσι, θα πετύχει αν η Ευρώπη τρομοκρατηθεί, αν μεταφερθούν στοιχεία από αυτό το χτύπημα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού πληθυσμού και του μεταναστευτικού ρεύματος. Αν η Ευρώπη από Ευρώπη του Διαφωτισμού και του ρομαντισμού, από Ευρώπη των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας μετατραπεί σε μια Ευρώπη του Μεσαίωνα, σε μια Ευρώπη-φυλακή".

Ο κ. Μουζάλας είπε ότι τέτοιες τάσεις διαφαίνονται στις τοποθετήσεις αρκετών, "αλλά ευτυχώς όχι όλων και όχι της πλειοψηφίας".

"Θέλω με χαρά να χαιρετίσω την δήλωση Γιούνκερ, ότι παρά το αποτρόπαιο αυτό χτύπημα, η Ευρώπη δεν πρέπει να αλλάξει την ατζέντα της σε σχέση με την αντιμετώπιση του προσφυγικού" τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Ο Νίκος Μουζάλας, στη συνέντευξη Τύπου ενημέρωσε και για την πορεία του διαβατηρίου του ανθρώπου που έχουν ζητήσει οι γαλλικές αρχές να ελεγχεί από τη χώρα μας. Όπως είπε, οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν ότι στις 8 Οκτωβρίου το άτομο αυτό ήταν στον Πειραιά και στη συνέχεια έφυγε. Η επόμενη καταγραφή για το ίδιο διαβατήριο, σύμφωνα με υπηρεσιακό σημείωμα του υπουργείο, έγινε αργότερα μέσα στον Οκτώβριο στην Κροατία.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)