to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:28 | 09.09.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γ. Μηλιός: Δεν έχετε την πολιτική βούληση να χτυπήσετε τη φοροδιαφυγή (βίντεο)

«Η υπερφορολόγηση, το γονάτισμα των μεσαίων εισοδημάτων πρέπει να σταματήσει» διατύπωσε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Μηλιός στο Mega υποστηρίζοντας ότι άμεσα μπορεί να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα με συγκεκριμένα μέτρα αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.


Η κυβέρνηση αντίθετα δεν μπορεί να πείσει ότι λειτουργεί σε αυτή την κατεύθυνση όταν διαλύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όπως τον ΣΔΟΕ που πλήττεται από την υποστελέχωση κάτι άλλωστε που διαπιστώθηκε και από την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «η φοροδιαφυγή υπολογίζεται στα 10 δισ. Άμεσα θα μπορούσαν να συλλεχθούν από το ΣΔΟΕ τα μισά, δηλαδή το 50% της φοροδιαφυγής. «Γιατί αφήνετε τη λαθρεμπορία του πετρελαίου, το ναυτιλιακό πετρέλαιο; Γιατί στην Βουλγαρία παίρνονται μέτρα και όχι εδώ; Γιατί έχετε ελέγξει μόνο 25, από τη λίστα Λαγκάρντ;

Ο Γ. Μηλιός υποστήριξε ότι «θα πρέπει να πάψει να υπερφορολογείται η πραγματική οικονομία, η μικρή επιχείρηση, ο μισθωτός και ο άνεργος. Το πετρέλαιο πρέπει να ξαναγυρίσει εκεί που ήταν πριν να ξεκινήσουν οι αυξήσεις, δηλαδή στα 80 λεπτά. Ενδεικτικό είναι ότι τα έσοδα από το πετρέλαιο έχουν μειωθεί από αυτή την πολιτική».

«Πάρα πολύ γρήγορα μπορούμε να συλλέξουμε το μισό ποσό της φοροδιαφυγής, με προτεραιότητα τα μεγάλα ψάρια» κάτι αντίστοιχο βέβαια δεν μπορεί να γίνει για το κομμάτι της εμπορίας ναρκωτικών, το trafficking που δεν είναι μπορεί να καταπολεμηθεί από τη μια μέρα στην άλλη.

Με έωλα επιχειρήματα, με τα συνήθη λογικά άλματα και τη μπακαλίστικη λογική, ο Αδ. Γεωργιάδης ξεγλίστρησε των απαντήσεων δια μέσου των γνωστών προσωπικών επιθέσεων: τα γνωστά επίθετα που χρησιμοποιεί ακούσαμε για άλλη για φορά, ακραίοι, λαϊκιστές, δημαγωγοί, άσχετοι, κλπ.Τη σημασία άλλωστε που δείχνει στο συνομιλητή και στο πάνελ, ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται καθώς την ώρα που μαινόταν κατά του Γ. Μηλιού και του ΣΥΡΙΖΑ, ταυτόχρονα έγραφε στο twitter.

Η σύμπνοια της συγκυβέρνησης είναι τόσο μεγάλη που η κ. Χριστοφιλοπούλου έστερξε να βοηθήσει τον εταίρο της φωνάζοντας για διπολισμό, όταν προσπαθούσε να ακουστεί η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε πρέπει να υπάρχει μόνο μία άποψη, μία πολιτική, μία επιλογή, η μνημονιακή και ξενόδουλη κυβερνητική διακυβέρνηση.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)