to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:58 | 22.03.2016

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Γ. Κυρίτσης: Δεν ταξίδεψαν άνθρωποι δεμένοι με χειροπέδες - Διαψεύδει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (βίντεο)

Διαψεύδεται πλήρως ότι οι άνθρωποι που κρίνονται με βάση το νόμο ως παράτυποι μετανάστες ταξίδεψαν δεμένοι δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.


Ταξίδεψαν φρουρούμενοι και σε ξεχωριστό χώρο στο πλοίο αλλά όχι δεμένοι δήλωσε ο κ. Κυρίτσης με βάση και την ενημέρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Χρησιμοποιήθηκαν πλαστικά δεσμά μιας χρήσης όταν ανέβαιναν στις κλούβες της αστυνομίας. Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν εντάσσονται στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και με βάση το νόμο του μεταφέρονται στα προαναχωρησιακά κέντρα.

Είναι επικίνδυνο και παράνομο να ταξιδεύουν άνθρωποι δεμένοι και όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Το υπουργείο προστασίας του Πολίτη το διέψευσε καθώς όπως είπε απαγορεύεται.


 

Ανακοίνωση του  υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Στο κέντρο αλλοδαπών της Κορίνθου μεταφέρθηκαν οι 150 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι έφτασαν το πρωί στον Πειραιά από τη Μυτιλήνη με το πλοίο Blue Star 1.

Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, πρόκειται για υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι κρατούνται για να επαπροωθηθούν στη χώρα καταγωγής τους.

Η άφιξη των παράτυπων μεταναστών δημιούργησε θέμα το πρωί, καθώς ήταν δεμένοι με πλαστικές χειροπέδες μιας χρήσεως. Απο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η χρήση χειροπέδων αποδίδεται στο γεγονός οτι πρόκειται για κρατούμενους και η μεταφορά κρατουμένων γίνεται πάντα με χειροπέδες, σύμφωνα με τον κανονισμό. Διευκρινίστηκε επίσης ότι κατά την διάρκεια του ταξιδιού από τη Μυτιλήνη οι μετανάστες δεν φορούσαν χειροπέδες, αλλά ήταν απλώς υπό την επιτήρηση των αστυνομικών που τους συνόδευαν.

Όταν έφτασαν στον Πειραιά, οι αστυνομικοί τούς φόρεσαν προσωρινά χειροπέδες έως ότου φτάσουν οι κλούβες της Αστυνομίας, που τους μετέφεραν στην Κόρινθο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)