to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:45 | 31.03.2016

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Γ. Κυρίτσης: Αξιοπρεπής διαβίωση και relocation ισχυρά κίνητρα για τη μεταφορά των προσφύγων σε δομές φιλοξενίας (βίντεο)

Αξιοπρεπή διαβίωση και νόμιμη μετεγκατάσταση ισχυρά κίνητρα για τη μεταφορά των προσφύγων σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης στο ΣΚΑΪ.


Γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί κόσμος από τον Πειραιά σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας όπως π.χ. στη μονάδα της Κυλλήνης που είναι πολύ αξιοπρεπής υπογράμμισε ο κ. Κυρίτσης, τονίζοντας ότι πρόκειται για στεγασμένους χώρους (πρώην τουριστικούς). Εκτίμησε πως όλο και περισσότεροι πρόσφυγες συνειδητοποιούν ότι τα σύνορα με την ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να ανοίξουν και οι περισσότεροι θα αποδεχθούν να μεταφερθούν στην Κυλλήνη ή σε άλλες οργανωμένες δομές.

Το αναθεωρημένο σχέδιο που προέβλεπε 30.000 θέσεις φιλοξενίας προχωράει με γρήγορους ρυθμούς τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου ενώ όπως σημείωσε ο παράγοντας της αξιοπρεπούς διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας παράλληλα με το κίνητρο ότι η διαδικασία του relocation μπορεί να γίνει μόνο μέσω των οργανωμένων δομών φιλοξενίας πιστεύουμε ότι θα επιτρέψουν να μεταφερθεί ο κόσμος σε καλύτερες συνθήκες.

Εξήγησε ότι υπάρχουν αναφορές και υποσχέσεις στους πρόσφυγες, μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα στα αραβικά, που τους υπόσχονται ότι θα τους περάσουν από τα σύνορα με σκοπό να τους εκμεταλλευτούν, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση κατά κύριο λόγο προσπαθεί να ενημερώνει τους πρόσφυγες για την πραγματική κατάσταση.

Με βάση τα στοιχεία της πρωινής καταμέτρησης βρίσκονται 51.373 πρόσφυγες στη χώρα. Στην Ειδομένη υπάρχουν 11.324 άτομα και περίπου 4.000 – 5.000 στον Πειραιά ανέφερε ο κ. Κυρίτσης εκτιμώντας ότι "εφόσον η συμφωνία τεθεί σε εφαρμογή θα μειωθούν ως εξαφανίσεως οι προσφυγικές ροές". Αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες εξήγησε ότι είναι λογικό να υπάρχουν όταν είναι τόσος κόσμος συγκεντρωμένος για πολλές ημέρες.

Κατερίνα Μπρέγιαννη

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)