to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:38 | 04.04.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Προφανώς είμαστε σε εγρήγορση με την Τουρκία, αλλά κανένας φόβος (βίντεο)

Στα εθνικά θέματα και το θέμα της ασφάλειας των πολιτών αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


«Προφανώς πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση με ένα γείτονα που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και κλιμακώνει την ένταση ωστόσο δεν υπάρχει κανένας φόβος διότι η χώρα μας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της έχουν μεγάλη αποτρεπτική δύναμη στο Αιγαίο».

Για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να εκδοθούν στην Τουρκία, διότι είμαστε κράτος δικαίου και υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις του Αρείου Πάγου που το έχουν απαγορεύσει. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου, αν όμως αποδειχθεί ότι έχουν επιχειρήσει πραξικόπημα δεν μπορούν να εκδοθούν μεν, αλλά δεν δικαιούνται και την ιδιότητα του πρόσφυγα. Ωστόσο υποστήριξε ότι πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του ΣΤΕ, για το αν έχουν επιχειρήσει πραξικόπημα.

Για τις διαπραγματεύσεις στο Μακεδονικό ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «το ζήτημα της αλλαγής του Συντάγματος είναι κομμάτι της λύσης» και υποστήριξε ότι η γραμμή της κυβέρνησης είναι μία όπως εκφράζεται από τον υπουργό Εξωτερικών.

Για το Μακεδονικό δήλωσε ότι πίεση για να λυθεί δεν έχει η χώρα μας αλλά η γειτονική χώρα των Σκοπίων. «Πρέπει να λυθεί το Μακεδονικό, ωστόσο κομμάτι της λύσης είναι η αλλαγή τους Συντάγματός τους».

Η εγκληματικότητα έχει υποχωρήσει με βάση όλα τα στοιχεία είπε ο υπουργός ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Τόσκας είναι ένας επιτυχημένος υπουργός ενώ χαρακτήρισε ως «σπέκουλα» όσα ακούγονται. Τις ίδιες οδηγίες ακριβώς για την προστασία των πολιτών δίνει άλλωστε η Αστυνομία ακόμα και στην Ουάσιγκτον όπως είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι πρόκειται για «προκλητική διαστρέβλωση» από τα ΜΜΕ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)