to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 16.06.2017

Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Πολιτική χρεοκοπία της αντιπολίτευσης που επένδυσε στη χρεοκοπία της χώρας

«Η χθεσινή συμφωνία είναι πολύ καλύτερη από αυτή που είχε προταθεί το Μάιο, γιατί ενσωματώνει τη ρήτρα ανάπτυξης», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Η ισχυρή θέση του κ. Σόιμπλε που ουσιαστικά ήθελε να μας υποχρεώσει να πάρουμε το πακέτο το Μάιο, σαφώς και αποδοκιμάστηκε. Και αυτό είναι μια απόδειξη της μεγάλης αλλαγής συσχετισμών που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα.»


Για «πολιτική χρεοκοπία» της αντιπολίτευσης που επένδυσε στη χρεωκοπία της χώρας, έκανε λόγο στον Flash 96,0 F.M. και στην εκπομπή του Πάνου Κολιοπάνου & της Φώφης Γιωτάκη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Η χθεσινή συμφωνία είναι πολύ καλύτερη από αυτή που είχε προταθεί το Μάιο, γιατί ενσωματώνει τη ρήτρα ανάπτυξης», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δεσμεύσεις για την ανάπτυξη που συνδυάζονται με πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρέος, οι οποίος αποσκοπούν -όπως είπε- στην επανεκκίνηση της Οικονομίας, «ώστε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές για να ξεφύγουμε από την επιτροπεία».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι αποδοκιμάστηκε η σκληρή θέση Σόιμπλε.

Αναλυτικά

«Είναι πολύ καλύτερη συμφωνία από αυτή που είχε προταθεί τον Μάιο και που δικαίως δεν την είχαμε αποδεχθεί. Είναι καλύτερη γιατί ενσωματώνει για πρώτη φορά τη λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης για το χρέος, αυτή την ιδέα της γαλλικής πλευράς που πάντα επιδιώκαμε. Δηλαδή, να ακολουθεί η αποπληρωμή του χρέους τους ρυθμούς της οικονομίας και όχι αντιστρόφως, γιατί μέχρι στιγμής αυτό γινόταν – η αφαίμαξη μέσω της συνεχούς λιτότητας από την ελληνική οικονομία δεν την άφηνε να ξεκινήσει. Και από ‘κει και πέραν τούτου, υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ανάπτυξη, που πέρα του ότι συνδυάζονται και με πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρέος, δίνουν ακριβώς αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή ανάγκη, το ξανά-ξεκίνημα της οικονομίας. Γιατί κοιτάξτε, οι δύο βασικοί σκοποί, εκ των οποίων τα υπόλοιπα είναι μέσα για την εξυπηρέτησή τους, είναι να ξανά-ξεκινήσει η οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, και το δεύτερο είναι ακριβώς με την επανεκκίνηση της οικονομίας να έχουμε την πρόσβαση στις αγορές για να ξεφύγουμε από την επιτροπεία.

Η ισχυρή θέση του κ. Σόιμπλε που ουσιαστικά ήθελε να μας υποχρεώσει να πάρουμε το πακέτο το Μάιο, σαφώς και αποδοκιμάστηκε. Και αυτό είναι μια απόδειξη της μεγάλης αλλαγής συσχετισμών που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα.»

ΕΡ : Μετά την εκλογή του κ. Μακρόν;

«Σ’ αυτά τα Eurogroup ήμασταν εμείς οι απομονωμένοι.

Στο εσωτερικό μέτωπο πρόκειται για την πολιτική χρεωκοπία αυτών που επένδυαν στις προοπτικές χρεωκοπίας της χώρας. Είχατε ακούσει τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, όχι αυτόν τον μήνα αλλά δεν έχει σημασία, πολιτικά χαρακτηρίζουν νομίζω συνολικά το κόμμα της ΝΔ, ότι καλύτερα θα ήταν να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πάμε σε εκλογές.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)