to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 12.07.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: «Λυδία λίθος» εξομάλυνσης των σχέσεων της Τουρκίας η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ο Ερντογάν ξέρει ότι 19 χρόνια κερδίζει με βάση τις επιτυχίες του στην οικονομία, ξέρει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να την υποσκάπτει με εντάσεις προς την Δύση και την Ευρώπη και «Λυδία Λίθος» για την εξομάλυνση των σχέσεων είναι η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είπε ο αναπλήρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη, ενόψει της συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν στις Βρυξέλλες.


Για την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου αναμένεται να τεθεί το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη χωρίς να έχει αποδοθεί κατηγορία, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «πιέζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Έχουμε ελπίδες να υποχωρήσει η άλλη πλευρά;».

Όπως εκτίμησε, «υπάρχουν περισσότερες ελπίδες, λόγω του ότι είναι πλέον πίσω μας η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία, αλλά σημαντικότερο, επειδή η όξυνση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα είναι στο πλαίσιο μίας γενικότερης όξυνσης με την Ευρώπη και την Δύση. Αυτή η ένταση έχει δραματικές συνέπειες στο εσωτερικό και την οικονομία. Η λίρα εξακολουθεί να υποχωρεί, ο πληθωρισμός τρέχει. Η εξομάλυνση των σχέσεων με την Ελλάδα είναι ουσιαστικά προϋπόθεση για την γενικότερη εξομάλυνση σχέσεων με την Ευρώπη και λυδία λίθος γι' αυτό δεν μπορεί παρά να είναι η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών».

Ο κ. Κατρούγκαλος θύμισε επίσης ότι «ο Ερντογάν 19 χρόνια κερδίζει όλες τις εκλογικές μάχες, βασιζόμενος στις επιτυχίες στο επίπεδο της οικονομίας. Διπλασίασε το ΑΕΠ, ανέδειξε νέα μεσαία στρώματα σε επίπεδο ευμάρειας. Ως πολύ έξυπνος πολιτικός αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να συνεχίζει σε μία πορεία που υποσκάπτει ακριβώς αυτά τα επιτεύγματά του».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)