to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 26.07.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Γ. Αρχοντόπουλος (πρόεδρος εργαζομένων ΕΥΑΘ και μέλος του «SOSτε το νερό»: Θα συμμετάσχουμε στη διαβούλευση για την συνταγματική κατοχύρωση του νερού

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι σύμφωνα με τον κ. Αρχοντόπουλο «ένα ακόμα ανάχωμα στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης» που αφορά το προς πώληση 23% της ΕΥΑΘ που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές για το 2018.


«Αυτή τη στιγμή έχουμε μία πολύ καλή είδηση. Εμείς ως κίνημα και ως σωματείο θα συμμετάσχουμε στη διαβούλευση στο πως θα διαμορφωθεί αυτή η πρόταση και φυσικά θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο απαιτητικοί απέναντι σε κάθε θέμα ιδιωτικοποίησης ή καλύτερα να πω μη ιδιωτικοποίησης», υπογράμμισε μιλώντας στον Λευτέρη Αρβανίτη και το Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ και μέλος του «SOSτε το νερό» Γ. Αρχοντόπουλος.

Υπενθύμισε δε πως το κίνημα σε όλο τον κόσμο ζητά τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού ή την επαναφορά του υπό δημόσιο έλεγχο και την συνταγματική κατοχύρωση του ως δημόσιο αγαθό στο πλαίσιο μιας επιθετικής πολιτικής ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό.

Όσον αφορά την Ευρώπη τόνισε πως μέχρι σήμερα μόνο στην Ολλανδία ψηφίστηκε νόμος που προβλέπει πως η παροχή υπηρεσιών ύδρευσης πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια και πως απαγορεύεται σε ιδιώτες να παρέχουν υπηρεσίες ύδρευσης.

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι σύμφωνα με τον κ. Αρχοντόπουλο «ένα ακόμα ανάχωμα στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης»  που αφορά το προς πώληση 23% της ΕΥΑΘ που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές για το 2018.

Ο κ. Αρχοντόπουλος εκτίμησε πως ένας επενδυτής «θα το σκεφτεί διπλά και τριπλά» να πάει σε μία περιοχή όπου «ξέρει ότι θα έρθει η συνταγματική αναθεώρηση για να θωρακίσει την εταιρεία απέναντι στην ιδιωτικοποίηση».

Τέλος ο Γ. Αρχοντόπουλος  υπογράμμισε πως «κρατάμε μία επιφύλαξη» γιατί «υπάρχουν πολλά παραδείγματα χωρών και πόλεων όπου ναι μεν το δημόσιο έχει το 51% της εταιρείας αλλά έκανε ένα ΣΔΙΤ  που ο ιδιώτης στην ουσία έκανε ότι ήθελε».

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)