to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 07.09.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας με πράξεις η επίσκεψη Μακρόν

Για την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα, τους συμβολισμούς και τις επιδιώξεις της Αθήνας, καθώς και για την παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ μίλησε Στο Κόκκινο και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.


Για τον πρόεδρο της Γαλλίας ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως με την επίσκεψη που στέλνει μήνυμα στήριξης με πράξεις και όχι με λόγια καθώς μαζί του έρχονται και κορυφαίοι επιχειρηματίες της χώρας του που με τις συμφωνίες που θα υπογραφούν θα βοηθήσουν την προσπάθεια την μας η Ελλάδα να ανακάμψει.
Όπως χαρακτηριστικά είπε η Γαλλία στηρίζει έμπρακτα το γύρισμα της σελίδας που επιχειρεί η Ελλάδα και η χώρα μας παρεμβαίνει δυναμικά στη νέα ταυτότητα και στις αναδιαρθρώσεις που πρέπει να γίνουν στην ΕΕ.
 
Ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στις επενδύσεις και τις κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης περί αμφιθυμίας. Συγκεκριμένα είπε «Θέλουμε ανάπτυξη με θέσεις εργασίας. Όχι μόνο για το κέρδος. Και το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζει και η Ευρώπη. Εμείς θέλουμε ανάπτυξη με κοινωνικό αποτέλεσμα». 
 
Τόνισε όμως πως χωρίς τους εργαζόμενους δε μπορεί να γίνει επένδυση με αποτελέσματα και είναι απαραίτητος ο σεβασμός στο περιβάλλον και στους νόμους.
Στον τομέα της πολιτικής και φορολογικής σταθερότητας η κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Αμανατίδης, έχει κάνει σπουδαία βήματα. «Αφαιρούμε εμπόδια, γραφειοκρατικά και άλλα. Αυτό το ξεχνούν όσοι μας κατηγορούν. Έχουμε συνολικό σχέδιο εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης. Φαίνεται κιόλας αυτό στα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια. Θέλουμε βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη με έξοδο από τα Μνημόνια το 2018». 
 
Αναφορικά με τις κοινές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα Βαλκάνια δήλωσε ότι η περιοχή των Βαλκανίων εκπέμπει μηνύματα συνεργασίας και σταθερότητας. 
Για τη ΔΕΘ και την παρουσία του πρωθυπουργού ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών εξήγησε πως η Θεσσαλονίκη είναι στο επίκεντρο στο πλαίσιο μιας συνολικής προσπάθειας που γίνεται για τη χώρα και ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεδιπλώσει την ατζέντα για το επόμενο διάστημα με ειδικές αναφορές για τη Θεσσαλονίκη. 
 
Επισήμανε ότι «Η πόλη της Θεσσαλονίκης μπορεί να ενταχθεί ως πόλη στο δρόμο του μεταξιού, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Κινέζος πρέσβης». Ενώ εξήγησε πως θα υπάρξουν 162 εκπρόσωποι κινεζικών επιχειρήσεων που θα έχουν συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες και πιστεύω θα προκύψουν πολύ θετικά αποτελέσματα.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)