to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φρούδες ελπίδες

Το πολιτικό κίνητρο γι' αυτό είναι ο εθισμός της στην εξουσία και η συγκεκριμένη τακτική της.


Όσο ξεδιπλώνεται η στάση της Ν.Δ. στα μείζονα πολιτικά ζητήματα τόσο αποκαλύπτεται ο πραγματικός της στόχος, που δεν είναι άλλος από την επιβολή ενός νέου Μνημονίου όπου θα μπορεί να κρύψει ως “αιτήματα της τρόικας” το τρίπτυχο της γαλάζιας ατζέντας: “Απολύσεις, περικοπές, αυθαιρεσία της διαπλοκής”. Το πολιτικό κίνητρο γι' αυτό είναι ο εθισμός της στην εξουσία και η συγκεκριμένη τακτική της.

Επενδύει στην κόπωση της κοινωνίας και απαιτεί από τους πολίτες να ξεχάσουν τι εκπροσωπεί η Ν.Δ. Προπαγανδίζει μαύρα σενάρια για το μέλλον και δυστυχώς βοηθά προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα.

Από το κομβικό θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, την οποία επιμένει να μποϊκοτάρει, σε έναν ιδιότυπο ανένδοτο υπέρ της διαπλοκής, μέχρι το ζήτημα του χρέους όπου δεν συντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια πολιτικής διεκδίκησης της χώρας, παρά τη θετική στάση των ΗΠΑ και ισχυρής μερίδας της Ε.Ε., η Ν.Δ. θέλει να έρθει απλώς στην εξουσία με όποιο κόστος κι αν αυτό έχει για τη χώρα.

Τι κι αν κορυφαίοι κοινοτικοί αξιωματούχοι λένε ότι η ρύθμιση του χρέους είναι δέσμευση της Ε.Ε. και πρέπει να την τηρήσουν. Η Ν.Δ. επιμένει να δεσμεύεται μόνο από τον πολιτικό κύκλο των συμφερόντων που εξυπηρετεί και όχι από αυτό που είναι καλό και θετικό για τους πολίτες και την κοινωνία.

Η Ν.Δ. ήταν και είναι το κόμμα της άρχουσας τάξης και πάντα εφάρμοζε αυτό που εξυπηρετούσε τη συγκεκριμένη τάξη. Από τη διακυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αλλά και με την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ., τόσο η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. όσο και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που εξυπηρετεί βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία να εφαρμόζουν, να στηρίζουν και να επιλέγουν ακόμη και πιο προωθημένη σε σκληρότητα ατζέντα μέτρων που τα ονόμαζαν “μεταρρυθμίσεις”.

Πάντα πίσω από κάθε απόφαση ή πολιτική πράξη είχαν και έναν κύκλο συμφερόντων να εξυπηρετήσουν. Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν βοήθησε κανέναν άλλο πέρα από τα ιδιωτικά κανάλια. Οι απολύσεις και τα κλειστά νοσοκομεία σε συνδυασμό με το εισιτήριο πρόσβασης στη δημόσια υγεία δεν ωφέλησαν κανέναν άλλο πέρα από τον ιδιωτικό τομέα στην Υγεία.

Αφαιρούσε πόρους από κοινωνικά ταμεία και τα ονόμαζε εξορθολογισμό δαπανών, καλλιεργούσε την αυθαιρεσία, κάλυπτε τη φοροδιαφυγή και επιδιδόταν σε άγριο πόλεμο κατά του Δημοσίου.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)