to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:34 | 19.12.2022

Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ των Καννών απαιτεί την απελευθέρωση της Ιρανής ηθοποιού Ταρανέ Αλιντουστί

"Αλληλέγγυο με την ειρηνική μάχη που διεξάγει για την ελευθερία και τα δικαιώματα των γυναικών", το Φεστιβάλ των Καννών της απηύθυνε σήμερα "την αμέριστη υποστήριξή του" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Το Φεστιβάλ των Καννών "καταδικάζει σθεναρά" τη σύλληψη και απαιτεί την "άμεση απελευθέρωση" της Ιρανής ηθοποιού και ακτιβίστριας Ταρανέ Αλιντουστί, που συνελήφθη προχθές, Σάββατο, στο Ιράν, επειδή υποστήριξε το κίνημα αμφισβήτησης στη χώρα της.

"Αλληλέγγυο με την ειρηνική μάχη που διεξάγει για την ελευθερία και τα δικαιώματα των γυναικών", το Φεστιβάλ των Καννών της απηύθυνε σήμερα "την αμέριστη υποστήριξή του" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ταρανέχ Αλιντουστί είναι η πιο γνωστή προσωπικότητα που έχει συλληφθεί σε σχέση με το κίνημα αμφισβήτησης που συγκλονίζει το Ιράν εδώ και τρεις μήνες.

Διασημότητες και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούν από το Σαββατοκύριακο το Ιράν να αφήσει ελεύθερη την ηθοποιό και ακτιβίστρια.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε στο AFP "βαθιά ανησυχία" για τη σύλληψή της, υπογραμμίζοντας πως "όλοι οι συλληφθέντες επειδή διαδήλωσαν ειρηνικά πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι".

Το βρετανικό συγκρότημα Pet Shop Boys, καταγγέλλοντας τη "φασιστική κυβέρνηση" στο Ιράν, δημοσιοποίησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία της ηθοποιού και συνδέσμους που παραπέμπουν σε άρθρα για τη σύλληψή της.

"Η θαρραλέα ηθοποιός του Ιράν συνελήφθη", έγραψε στο Instagram η συνάδελφός της Γκολσιφτέχ Φαραχανί, που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στο Ιράν προτού διαφύγει στο εξωτερικό.

Η Ταρανέ Αλιντουστί "είναι μία από τις πιο ταλαντούχες και αναγνωρισμένες ηθοποιούς του Ιράν", έγραψε η Κάμερον Μπέιλι, διευθύντρια του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Τορόντο, στον Καναδά. "Ελπίζω πως θα απελευθερωθεί σύντομα για να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη δύναμη του ιρανικού κινηματογράφου".

Η Ταρανέ Αλιντουστί, 38 ετών, είναι γνωστή στο εξωτερικό για τους ρόλους της στις ταινίες του σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, μεταξύ των οποίων "Ο εμποράκος", Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 2017. Έχει παίξει επίσης στην ταινία του Σαϊντ Ρουστάγι "Leila's Brothers" που παρουσιάστηκε φέτος στο Φεστιβάλ των Καννών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)