to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:46 | 12.09.2022

Πολιτική

Χιλιάδες κόσμου τη τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ - «Τελειώσατε» το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα στον Κ. Μητσοτάκη

Χιλιάδες κόσμου πέρασε όλο το τριήμερο από το φεστιβάλ και τίμησε με τη παρουσία του και τη τελευταία ημέρα συμμετέχοντες στα καλλιτεχνικά δρώμενα αλλά και την ογκώδη πολιτική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα


Το Φεστιβάλ Σπούτνικ 2022 με κεντρικό σύνθημα «Σε τροχιά ανατροπής: ξαναγράφουμε με νότες τη ζωή μας» άνοιξε τις πύλες του χτες, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στο Άλσος Στρατού (Γουδή – πλησίον Μετρό Κατεχάκη) και για τρεις μέρες συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων αριστερών και προοδευτικών πολιτών, νέων ανθρώπων που γέμισαν τις πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιλάμβανε εντυπωσιακές εκθέσεις, πλήθος workshops και συζητήσεις για επίκαιρα ζητήματα, κεντρικές εκδηλώσεις, αθλητικά δρώμενα, κουζίνες από όλον τον κόσμο, παιδότοπο και πολλές συναυλίες σε δύο μεγάλες σκηνές συνθέτοντας ένα πολύχρωμο μωσαϊκο που τόσο είχε λείψει τα χρόνια της πανδημίας.

Κωνσταντίνος Βλαχάκης: Σήμερα ήμασταν εκει χιλιάδες

Με μια λιτή ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το στίγμα της επιτυχίας του Φεστιβάλ γράφοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα ήμασταν εκει χιλιάδες.».

Δείτε τη τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ μέσα από τον φακό του Left.gr και του Άγγελου Καλοδούκα

Τη τρίτη ημέρα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλάμβανε στις δύο σκηνές του τις εξής συναυλίες:

Sputnik Stage

  • Χρήστος Δάντης
  • Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη με τους Μανώλη Φάμελλο, Πέννυ μπαλτατζή, Δώρο Δημοσθένους Μαρία Κηλαηδώνη & Χρήστο Παπαδόπουλο

Laika Stage

  • Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης και η Μάρθα Φριντζήλα 
  • Παντελής Κυραμαργιός & No Pasaran 

Αλέξης Τσίπρας: Τελειώσατε κύριε Μητσοτάκη

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε, μπροστά σε μεγάλο πλήθος κόσμου, ο Αλέξης Τσίπρας απ' το φεστιβάλ Σπούτνικ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στα περί «τερατογένεσης» αλλά και ασκώντας εφ' όλης της ύλης κριτική στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη απ' το βήμα της ΔΕΘ.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι τα βήματα για δημοκρατία, ελευθερία, πλουραλισμό που έγιναν στη μεταπολίτευση αμφισβητούνται «από μια κυβέρνηση που γνωρίζοντας ότι οι πολιτικές της εξυπηρετούν τους λίγους και φέρνουν σε απόγνωση τους πολλούς, έσπευσε να οικοδομήσει ένα καθεστώς. Που δεν απειλεί τους πολιτικούς της αντιπάλους. Απειλεί ευθέως την ίδια τη δημοκρατία. Και έχει ως στόχο τον έλεγχο της ενημέρωσης. Τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου. Τον έλεγχο των πολιτικών της αντιπάλων. Τον εκφοβισμό και τις διώξεις των ενοχλητικών δημοσιογράφων. Την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και ιδιαίτερα των αγώνων της νεολαίας. Η αθλιότητα των μεθόδων που χρησιμοποιούν για να επιβάλουν αυτό το καθεστώς, δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει. Γιατί συμβαδίζει απόλυτα με την αθλιότητα της πολιτικής τους. Ή για να το πω διαφορετικά, όσο πιο άθλιες πολιτικές επιχειρούν να επιβάλουν τόσο αθλιότερες γίνονται και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για «έναν πανικόβλητο πρωθυπουργό στην τελευταία του παρουσία σε ΔΕΘ, να καταφεύγει στο τελευταίο σκαλοπάτι της απελπισίας. Στο σκαλοπάτι του διχασμού και της εθνικής καπηλείας. Προσπάθησε με πολύ κόπο και πολύ ιδρώτα στο μέτωπό του να ταυτίσει το στενό προσωπικό και κομματικό συμφέρον μα το εθνικό συμφέρον. Τη προσωπική πολιτική του επιβίωση, την προσωπική του τύχη με την τύχη της χώρας και έφτασε στο σημείο να ανακηρύξει τον εαυτό του όχι σε πρωθυπουργό, αλλά σε κυβερνήτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ολόκληρο το ρεπορτάζ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ΕΔΩ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)