to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:19 | 26.07.2021

Διεθνή

Φάουτσι: Σε λάθος κατεύθυνση οι ΗΠΑ, αυξάνονται τα κρούσματα

Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται «σε λάθος κατεύθυνση» όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, καθώς οι μολύνσεις αυξάνονται ανάμεσα στους ανεμβολίαστους.


Ο Α. Φάουτσι δήλωσε ότι η παραλλαγή Δέλτα ευθύνεται για την άνοδο σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Πρόσθεσε ότι οι υγειονομικές αρχές μελετούν την αναθεώρηση των οδηγιών για τη χρήση μάσκας από τους εμβολιασμένους Αμερικανούς, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα. Υπογράμμισε ότι εξετάζεται επίσης η χρήση αναμνηστικής δόσης σε ευάλωτα άτομα. Η κατάσταση με τον κορονοϊό στις ΗΠΑ μετατρέπεται σε «μια πανδημία ανάμεσα στους ανεμβολίαστους», τόνισε ο σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν, μιλώντας στο δίκτυο CNN.

Περισσότεροι από 162,7 εκατομμύρια άτομα - ή το 49% του πληθυσμού - έχουν εμβολιαστεί πλήρως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα σε εμβολιασμούς μέχρι τον Απρίλιο, όταν ο αριθμός των εμβολιασμένων άρχισε να φθίνει. Τα ποσοστά εμβολιασμών είναι ιδιαιτέρως χαμηλά στο νότο των ΗΠΑ, όπου λιγότεροι από τους μισούς κατοίκους έχουν λάβει την πρώτη δόση σε ορισμένες περιπτώσεις.

Στο μεταξύ, οι ημερήσιες μολύνσεις αυξάνονται και πάλι, μετά την πτώση τους τον Μάιο και τον Ιούνιο. Η αύξηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε περίπου 34 εκατομμύρια μολύνσεις και περίπου 610.000 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ. Η τάση αυτή έχει ενισχυθεί εν μέρει εξαιτίας της γρήγορης μετάδοσης της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε κρούσματα εμφανίζεται εκεί που υπάρχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών, όπως στη Φλόριντα, το Τέξας και το Μισούρι. Οι ΗΠΑ βρίσκονται αρκετά πίσω σε σχέση με άλλα ανεπτυγμένα έθνη, όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Γερμανία.

Πηγή: BBC

tags: ΗΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)