to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 08.09.2021

Αθλητισμός

F1: Ο Ταϊλανδός Άλεξ Άλμπον στην Williams

Ο Άλεξ Άλμπον επιστρέφει το 2022 ως οδηγός αγώνων στη Φόρμουλα Ένα, αφού έφτασε σε συμφωνία με τη Williams, ενώ η βρετανική ομάδα επιβεβαίωσε ότι τη νέα σεζόν ο Νίκολας Λατίφι θα συνεχίσει για τρίτη χρονιά στο δυναμικό της.


Ο Άλμπον εκτελεί την τρέχουσα σεζόν καθήκοντα αναπληρωματικού «πιλότου» και οδηγού δοκιμών στη Red Bull, αφού έχασε από τον Μεξικανό Σέρχιο Πέρες τη θέση του οδηγού αγώνων που είχε πέρυσι στην ομάδα. Όμως, ο Ταϊλανδός, ο οποίος έχει ανέβει δύο φορές στο βάθρο των νικητών στην καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα, πίεζε να επιστρέψει ως οδηγός αγώνων εκτός της «οικογένειας» της Red Bull γι' αρκετούς μήνες, από τη στιγμή που έγινε ξεκάθαρο ότι δεν ήταν δυνατό να βρει μια θέση στην αυστριακή ομάδα ή στην AlphaTauri.

Ο Άλμπον ήταν το φαβορί για μια θέση στη Williams γι' αρκετές εβδομάδες, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας έβλεπαν με καλό μάτι την εμπειρία και την ταχύτητά του. Παράλληλα, η Red Bull πίεσε αρκετά για να «κλείσει» η συμφωνία, παρά την αντίδραση της Mercedes, η οποία παρέχει μονάδες ισχύος στη Williams. Όμως, μετά την ανακοίνωση της Mercedes ότι δίνει θέση οδηγού αγώνων στον Τζορτζ Ράσελ από το 2022, άνοιξε ο δρόμος, προκειμένου η Williams να καλύψει το κενό του Βρετανού με τον Ταϊλανδό. Προκειμένου ο Άλμπον να ενταχθεί στο δυναμικό της Williams, η Red Bull τον αποδέσμευσε από το ισχύον συμβόλαιό του, ωστόσο η αυστριακή ομάδα ανακοίνωσε ότι έχει ακόμη «μελλοντικές επιλογές» για τον 25χρονο οδηγό.

Στο μεταξύ, ο Λατίφι έχει βελτιωθεί φέτος, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της Williams να είναι ικανοποιημένοι με την εξέλιξη και την απόδοσή του σε σχέση με τον -αποχωρούντα «ομόσταυλό» του- Τζορτζ Ράσελ και γι' αυτό ήθελαν να συνεχίσουν τη συνεργασία με τον Καναδό οδηγό.

Πηγή: ΑΜΠΕ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)