to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 22/9

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου το Ωδείον Αθηνών μεταμορφώνεται σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας.


Για 6η συνεχή χρονιά τα μορφωτικά και πολιτιστικά ιδρύματα και οι πρεσβείες από 14 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε ), σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), την πρεσβεία της Γεωργίας και το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Ένα διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού περιμένει το κοινό που θα διαγωνισθεί και θα ανακαλύψει την ελληνική φράση που κρύβεται στο «μονοπάτι». Ο νικητής θα κερδίσει δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών, Σουηδικών, Ρουμανικών και Τσεχικών (πληροφορίες για τον διαγωνισμό στην ιστοσελίδα www.imera-glosson.eu)

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 16/9 και οι νικητές θα ανακοινωθούν στη Μεγάλη Γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 22/9 και ώρα 10:00 έως 15:00 στο Ωδείον Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β ́ 17-19).Την εκδήλωση συντονίζει το Ινστιτούτο Γκαίτε και θα παρουσιάσει ο 'Αλεξ Κάβδας.

Στο τέλος της εκδήλωσης εκτός από την κλήρωση των αναμνηστικών δώρων -μεταξύ των οποίων και δύο tablets από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού θα προσφέρει σε έναν τυχερό και τον/τη συνοδό της επιλογής του, δύο αεροπορικά εισιτήρια από Ελλάδα προς Κύπρο μετ' επιστροφής (περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση [email protected].

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2018 πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» της οποίας μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι διοργανωτές μέλη της EUNIC Αθήνας: British Council, Γαλλικό Ινστιτούτο, Goethe-Institut Athen, ÖSD-Institut Griechenland, Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ρουμανίας, Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ουγγαρίας, Σπίτι της Κύπρου σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, Ινστιτούτο Θερβάντες, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

 

Η EUNIC στην Ελλάδα

Tο παράρτημα της EUNIC Αθήνας ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 2008 από δεκατέσσερα ευρωπαϊκά πολιτιστικά ιδρύματα που εδρεύουν στην Αθήνα, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε κοινά προγράμματα με τη στήριξη ελλήνων εταίρων από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Το παράρτημα της EUNIC Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε στις 5 Ιουλίου 2012, με τη συμμετοχή πέντε ξένων πολιτιστικών ιδρυμάτων που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)