to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:27 | 22.12.2022

Πολιτική

Εύα Καϊλή: Παραμένει προφυλακιστέα - Απορρίφθηκε το αίτημα για βραχιολάκι

Μόλις βγήκε η απόφαση των βελγικών αρχών για το θέμα της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή - Η ευρωβουλεύτρια θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον ένα μήνα


Προφυλακιστέα κρίθηκε η Εύα Καϊλή από τις βελγικές αρχές για το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate. Η συνεδρίαση του προδικαστικού συμβουλίου κράτησε αρκετές ώρες μέχρι να λάβει την τελική απόφασή της. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής η ευρωβουλεύτρια θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον ένα μήνα, οπότε και θα μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης.

Η Εύα Καϊλή, η οποία αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, απολογήθηκε για περίπου δύο ώρες και υποστήριξε ότι είναι αθώα απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί δωροδοκίας της στο πλαίσιο του σκανδάλου QatarGate. Ωστόσο, απ' ό,τι φαίνεται από την απόφαση, δεν κατάφερε να πείσει τον Βέλγο εισαγγελέα.

Η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου αναφέρει σχετικά με την κ. Εύα Καϊλή

«Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προεδρικών τμημάτων του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Με διάταξή του σήμερα το πρωί το προεδρικό τμήμα παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. για έναν μήνα. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες

Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου».

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή κρατείται από τις βελγικές αρχές εδώ και 14 ημέρες, από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου οπότε και συνελήφθη και ανακρίθηκε για το Qatargate.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)