to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:57 | 13.05.2018

Κοινωνία

«Τάπα στον ρατσισμό»: Έξω οι φασίστες (και) από το Πέραμα

Στις γειτονιές του μόχθου και της εργατιάς, ούτε σπιθαμή εδάφους στους φασίστες… Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των πρωτοβουλιών που λαμβάνουν χώρα στο Πέραμα, τον τελευταίο καιρό, με κορύφωση τη δημιουργία της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Περάματος.


Η συλλογικότητα δημιουργήθηκε πριν από λίγο καιρό προκειμένου να αποτελέσει «ανάχωμα» στην δραστηριοποίηση της Χρυσής Αυγής και σκοπός της είναι να το πετύχει φέρνοντας κοντά τους πολίτες, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες.

Η πρώτη μεγάλη δράση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Περάματος έχει άμεση σχέση με τον αθλητισμό καθώς σήμερα Κυριακή, 13/5, θα διεξαχθεί το 1ο Τουρνουά Μπάσκετ με «τίτλο»: «Τάπα στον Ρατσισμό» και… περίληψη: 

«Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, ανοιχτά σύνορα για όλους, ανοιχτά σχολεία για όλα τα παιδιά, έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας. Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 11.30 και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημητριάδη (Λ. Δημοκρατίας, στάση «Σίδερα», δίπλα στα καζάνια).

«Είμαστε μια ομάδα που έχει ως στόχο την ενίσχυση του αντιφασιστικού κινήματος στις γειτονιές του Περάματος που είναι μια δύσκολη περιοχή», είπε αρχικά μιλώντας στον 105.5 στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο», η Ελένη, μέλος της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Περάματος. «Λόγω της έξαρσης του φασισμού και της ανόδου του ποσοστού της Χρυσής Αυγής τα τελευταία χρόνια, προσπαθούμε μέσα από πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις να λειτουργήσουμε ως ανάχωμα», συνέχισε. 

Την δράση στηρίζουν με την συμμετοχή τους αρκετές πρωτοβουλίες και συλλογικότητες όπως: Ανασύνθεση – ΟΝΡΑ, Αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Antinazi Zone, Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Φαβέλα», Εργατική λέσχη Κερατσινίου, ΚΑΡ/Κυριακάτικο σχολείο μεταναστών, Ξεκίνημα, Ροσινάντε και ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza.

tags: Πέραμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)