to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:12 | 27.07.2012

left.gr

Κοινωνία

Εξετάζεται η περίπτωση να ανοίξει ο παιδικός σταθμός της Ολυμπιακής (+video)

Στην αποκάλυψη πως συζητείται να ανοίξει ο παιδικός σταθμός της Ολυμπιακής Αεροπορίας που βρίσκεται στο ανατολικό αεροδρόμιο και παραμένει ανενεργός, προέβη με δηλώσεις του στο alternativelife.gr ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Βλάχος.


Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, η κρατική αδιαφορία και τα γραφειοκρατικά προβλήματα αναγκάζουν τη διοίκηση του δήμου σε συνεννόηση με τους γονείς των παιδιών, να εξετάζουν πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο προκειμένου να εξυπηρετηθούν αρκετά παιδιά που θα μείνουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μιας και οι αιτήσεις έχουν φθάσει τις 1000, την ώρα που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν περισσότερα από 700 παιδιά.
 


Παιδικός σταθμός Ολυμπιακής Αεροπορίας

 
Το 1982 oπαιδικός σταθμός της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας ξεκίνησε τη λειτουργία του φιλοξενώντας παιδιά των εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο σταθμός βρίσκεται εντός του χώρου του αεροδρομίου Ελληνικού και το οικόπεδο που στεγάζει παραχωρήθηκε από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου. Εκεί φτιάχτηκε ένα πρότυπο κέντρο, δυναμικότητας 160 παιδιών. Ο σταθμός ανήκει στην Ολυμπιακή. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το κτήριο ρημάζει. Ο εξοπλισμός είναι υπό εκκαθάριση, τα περιουσιακά στοιχεία έχουν δημοπρατηθεί και κάποια απ’ αυτά λεηλατήθηκαν.
 
 
Την ίδια ώρα σε όλη την Ελλάδα παιδικοί σταθμοί βάζουν «λουκέτο» ή υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν και το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκή για την κάλυψη των αναγκών. Αποτέλεσμα οι γονείς να βρίσκονται σε αδιέξοδο μιας και η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει σε όλους να καταφύγουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
 
 

 
 
συντάχθηκε από τον Στράτο Ιωακείμ
 
αναδημοσίευση από alternativelife.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)