Με την εξέταση των διευθυνόντων συμβούλων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank), όπως και της Attica Bank, θα συνεχίσει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των επιχειρήσεων ΜΜΕ. Παράλληλα, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει τις εργασίες της κατά τρεις μήνες λόγω του όγκου της δουλειάς που πρέπει να επιτελέσει.

Στην συνέχεια από την Εξεταστική Επιτροπή θα εξεταστούν οι αρμόδιοι παράγοντες της Τράπεζας της Ελλάδας, ζήτημα που προκάλεσε διαφωνίες μεταξύ των μελών της Επιτροπής, καθώς η αντιπολίτευση ζητούσε να προηγηθεί η εξέταση των στελεχών της ΤτΕ της εξέτασης των στελεχών των συστημικών τραπεζών.

Εκτός από τα στελέχη των συστημικών τραπεζών, προς εξέταση θα κληθούν κι οι διευθύνοντες σύμβουλοι της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Μετά την εξέταση των μαρτύρων από την μεριά των τραπεζών, θα ακολουθήσει η εξέταση των οικονομικών υπευθύνων των κομμάτων και των στελεχών των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Οι βουλευτές της συμπολίτευσης επισήμαναν ότι, παρά την εκκρεμότητα αποστολής κάποιων στοιχείων ακόμα και της μελέτης του μεγαλύτερου τμήματος των στοιχείων που έχει ήδη τεθεί στην διάθεση της Επιτροπής, δύο βασικά στοιχεία, το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας και το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα, επιτρέπουν την «γρήγορη αναγνώριση του περιβάλλοντος», όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σ. Φάμελλος.