to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 04.01.2024

Πολιτική

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Το ΕΣΥ καταρρέει και η κυβέρνηση φέρνει το πιο ‘‘ειδικό’’ υπουργό για να το αποτελειώσει»

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας -και τον πρώην και τον επόμενο- με θέμα «Σε πλήρη κατάρρευση το ΕΣΥ: Δραματική η κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία - Κατάρρευση ψευδοροφής στην Ψυχιατρική Κλινική του Ευαγγελισμού» κατέθεσαν είκοσι ένας (21) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Αχαΐας και τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου


Στην ερώτηση, αφού σκιαγραφείται η συνολική τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας, γίνεται αναφορά, με αφορμή τη διακομιδή 14χρονου σε τέσσερα (4) νοσοκομεία, στις επικίνδυνες για τα παιδιά συνθήκες που λειτουργούν τα παιδιατρικά νοσοκομεία σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες και στην κατάρρευση ψευδοροφής στην Ψυχιατρική Κλινική του Ευαγγελισμού, που από τύχη δεν τραυματίστηκαν ασθενείς που νοσηλεύονται σε ράντζα ή το προσωπικό.

Στην πρώτη περίπτωση γίνεται επίκληση στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. που ορθώς στηλιτεύει την ανυπαρξία Μ.Ε.Θ. στα παιδιατρικά νοσοκομεία και ζητά την ενίσχυσή τους με επιπλέον μόνιμο προσωπικό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση στην καταγγελία εργαζομένων στον Ευαγγελισμό (ΕΣΑΚ), καθώς και σε αυτή της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. για την κατάσταση στην Ψυχιατρική Κλινική του Ευαγγελισμού, που καταδεικνύουν την διαλυμένη εικόνα του Ε.Σ.Υ.

Τέλος, τίθενται τα ερωτήματα που αφορούν τόσο στις άμεσες πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όσο και στις μακροπρόθεσμες με ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό και σε υποδομές –επίκειται το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία-, κάτι που πολύ χωρίς να γινόμαστε μάντεις κακών, δεν φαίνεται να υπάρχει στην ατζέντα του νέου «μεταρρυθμιστή» ακραία νεοφιλελεύθερου υπουργού, τουλάχιστον σύμφωνα με τον μέχρι τώρα βίο και την πολιτεία του τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στα άλλα υπουργεία από τα οποία πέρασε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)