to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ερώτηση του Παπαδημούλη σε Κομισιόν για την παροχή δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους της ΕΕ

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με το σχέδιο που ενέκρινε η Επιτροπή για τη δημιουργία σημείων παροχής δωρεάν πρόσβασης σε ασύρματο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους της ΕΕ.


Ο Δημ. Παπαδημούλης χαρακτηρίζει «πολύ σημαντική» την πρωτοβουλία, που «θα δώσει την δυνατότητα σε μέχρι πρότινος μεγάλες μερίδες του πληθυσμού να καρπωθούν τα επιτεύγματα των νέων τεχνολογιών σε σημαντικούς τομείς όπως η υγεία και η εκπαίδευση». Τονίζει, όπως πως «θα πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει αποκλεισμός των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων όπως είναι οι συνταξιούχοι, τα ΑμεΑ και οι άνεργοι».

Στο σχέδιό της η Κομισιόν κάνει λόγο για κατανομή του προϋπολογισμού του έργου κατά γεωγραφικά ισορροπημένο τρόπο. Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ ρωτά «με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα διασφαλιστεί» αυτή η κατανομή «χωρίς να υπάρχει αποκλεισμός των απομακρυσμένων και λιγότερο ανεπτυγμένων περιοχών». Ακόμη, ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «τι μέτρα θα πάρει η Επιτροπή ώστε να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τόσο τους πολίτες όσο και τους αρμόδιους φορείς;».

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 το ΕΚ ενέκρινε το σχέδιο για τη δημιουργία σημείων παροχής δωρεάν πρόσβασης σε ασύρματο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους της ΕΕ. Η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ σημαντική και θα δώσει την δυνατότητα σε μέχρι πρότινος μεγάλες μερίδες του πληθυσμού να καρπωθούν τα επιτεύγματα των νέων τεχνολογιών σε σημαντικούς τομείς όπως η υγεία και η εκπαίδευση. Θα πρέπει επίσης να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει αποκλεισμός των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων όπως είναι οι συνταξιούχοι, τα ΑμεΑ και οι άνεργοι. Η πρόσβαση θα παρέχεται στην μητρική γλώσσα του κάθε πολίτη εντελώς δωρεάν γεγονός που διευκολύνει την χρήση των εν λόγω υπηρεσιών. Η αρχική πρόταση της Κομισιόν προέβλεπε την κατανομή του προϋπολογισμού με βάση την σειρά κατάθεσης των αιτημάτων κάτι που είναι ιδιαίτερα προβληματικό για απομακρυσμένες περιοχές, μεταξύ τους  η Ελλάδα και τα νησιά της.

Δεδομένου ότι το ΕΚ τροποποίησε σε μεγάλο βαθμό της αρχική πρότασης της Επιτροπής σχετικά με τον τρόπο χορήγησης της χρηματοδότησης, ερωτάται η Επιτροπή:

-Με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα διασφαλιστεί η κατανομή του προϋπολογισμού με γεωγραφικά ισορροπημένο τρόπο, χωρίς να υπάρχει αποκλεισμός των απομακρυσμένων και λιγότερο ανεπτυγμένων περιοχών;

-Τι μέτρα θα πάρει η Επιτροπή, ώστε να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τόσο τους πολίτες όσο και τους αρμόδιους φορείς;

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)