to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:30 | 04.07.2014

πηγή: το Βήμα

Κοινωνία

Ερευνώνται τρεις αστυνομικοί για παράνομη κατακράτηση ιδιώτη

Κατηγορούνται ότι δεν τον άφηναν να φύγει γιατί χρωστούσε χρήματα


Στο «στόχαστρο» της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν μπει στο πλαίσιο προδικαστικής έρευνας ένας 34χρονος Αστυνόμος Β' και δύο 42χρονους Αρχιφύλακες που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής και ένας 52χρονος ιδιώτης για υπόθεση αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και κλοπής σε βάρος 35χρονου, καθώς και παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας, έχει κινηθεί η διαδικασία  επιβολής των ανάλογων πειθαρχικών μέτρων σε βάρος των αστυνομικών.

Όπως έγινε γνωστό η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του 35χρονου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες Πέμπτη ο 35χρονος, ως υπόχρεος εμφάνισης λόγω περιοριστικών όρων,  παρουσιάστηκε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής, όπου ο 34χρονος αστυνόμος, με παραπλανητική - παρελκυστική συμπεριφορά, καθυστερούσε σκόπιμα την αναχώρησή από το Τμήμα».

Παράλληλα είχε ενημερώσει, για την προσέλευση - παρουσία του 35χρονου, τους άλλους τρεις εμπλεκόμενους, οι οποίοι αφού μετέβησαν στο Τμήμα προέβησαν στην παράνομη σύλληψη και κατακράτησή του.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τον έδεσαν με χειροπέδες και τον κτύπησαν με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να επιστρέψει οφειλόμενο χρηματικό ποσό ύψους 3.000 ευρώ, που είχε λάβει από τον έναν Αρχιφύλακα, αφού πρώτα τον είχε εξαπατήσει.

Μάλιστα για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση, ώστε να αναγκάσουν τον ιδιώτη να επιστρέψει τα χρήματα, αφαίρεσαν από την κατοχή του το διαβατήριο του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)