to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:05 | 14.09.2013

Έρευνες για τους... εξαφανισμένους φασίστες

Του Μάνου Τσαλδάρη


Η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβε τελικά τις έρευνες για την αιματηρή επίθεση των χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα προχθές το βράδυ. Αρχικά, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, θα λαμβάνονταν καταθέσεις από τα θύματα και τους μάρτυρες και ακολούθως θα αναζητούνταν τα άτομα που κατονομάζονταν ότι συμμετείχαν σε αυτήν και φέρεται να ανήκουν στη Χρυσή Αυγή. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν συνελήφθη κανένα από τα περίπου πενήντα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, γεγονός που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του για «προκλητική ανοχή της αστυνομίας» που οδηγεί στην αποθράσυνση των νεοναζιστών. Αποτέλεσμα ήταν η ΓΑΔΑ να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τους χρόνους αντίδρασης των δυνάμεων, από την οποία προκύπτει ότι το πρώτο περιπολικό έφτασε δυόμισι λεπτά από την κλήση. Εντούτοις και σε αυτήν αναφέρεται ότι «κατά το χρόνο άφιξης των αστυνομικών, οι δράστες της επίθεσης είχαν αποχωρήσει» και παρά τις αναζητήσεις δεν εντοπίσθηκε ούτε συνελήφθη κανείς! 

Καθυστερούν περιέργως οι Ενορκες Διοικητικές

Οι περίεργες, αν όχι ύποπτες, αγκυλώσεις που εμφανίζει ο αστυνομικός μηχανισμός μπροστά στις περιπτώσεις εκδήλωσης νεοναζιστικής βίας και φασιστικών συμπεριφορών, ιδίως όταν «πρωταγωνιστές» τους είναι μέλη του, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, αφού σε μια σειρά γεγονότων επεδείχθησαν από την ηγεσία του Σώματος ανησυχητικά αργοπορημένα αντανακλαστικά. 

Το πλέον πρόσφατο αφορά την ΕΔΕ που διατάχθηκε χθες από τον αρχηγό μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με το περιστατικό στο σούπερ μάρκετ στο Αιγάλεω, όπου γνωστός χρυσαυγίτης της γειτονιάς -ειδικός φρουρός που, κατά τις πληροφορίες, υπηρετεί σε ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στον Πειραιά- τράβηξε όπλο. Ο φρουρός με το ξυρισμένο κεφάλι περνούσε από συγκέντρωση αλληλεγγύης για την κατάληψη «Παπουτσάδικο» και άρχισε να καταγράφει με το κινητό του πινακίδες οχημάτων και άτομα. Μόλις έγινε αντιληπτός, δημιουργήθηκε ένταση, οπότε ο εκτός υπηρεσίας φρουρός, για να ξεφύγει, έβγαλε το όπλο του και φωνάζοντας ότι είναι αστυνομικός απείλησε το πλήθος. 

Χρειάστηκε λοιπόν το περιστατικό να κάνει τον γύρο του διαδικτύου για να δοθεί μόλις προχθές η εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας. 

Καθυστερημένα όμως εδόθη εντολή για ΕΔΕ και για το περιστατικό με τον αστυνομικό συντάκτη Μιχάλη Λαγάνη, που βίωσε φασιστική σε βάρος του συμπεριφορά την ώρα που έκανε ρεπορτάζ για την κατεδάφιση σε οικισμό Ρομά στο Μενίδι. Τέλος, απεκρύβη ότι ο αρχιφύλακας που συνελήφθη για συνέργεια στην έκδοση πλαστών ταυτοτήτων μελών της σπείρας ληστών από το Καζακστάν, η οποία εξαρθρώθηκε πρόσφατα, υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική. Σημειώνεται ότι ηγετικά στελέχη αυτής της σπείρας συμμετείχαν στη δολοφονία των ειδικών φρουρών στου Ρέντη. 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)