to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:48 | 04.03.2024

Πολιτική

Έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τα emails της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Έρευνα, σχετικά με την αποστολή μαζικών email σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού, από την νυν ευρωβουλευτή και υποψήφια ξανά της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, διατάχτηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού.


Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων εκλογέων από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς κατεπείγουσα έρευνα θα γίνει από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην Αρχή υποβλήθηκε μεγάλος αριθμός σχετικών καταγγελιών.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της, η Αρχή επισημαίνει:

«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Το θέμα της κατοχής και χρησιμοποίησης από την ευρωβουλευτή της ΝΔ προσωπικών δεδομένων πολιτών για την πολιτική της καμπάνια εν όψει ευρωεκλογών θα απασχολήσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης κατέθεσε γραπτή ερώτηση στην Κομισιόν.

Ο Κώστας Αρβανίτης ζητά να μάθει για τις άμεσες ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφενός σε σχέση με τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών, και την κατάφωρη παραβίαση του ΓΚΠΔ εις βάρος χιλιάδων πολιτών και αφετέρου προς διασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας κατά την εξαιρετικά ευαίσθητη προεκλογική περίοδο.

Μιλώντας, το πρωί του Σαββάτου, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακου», η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως τα στοιχεία των αποδεκτών του newsletter είχαν φτάσει στο γραφείο της με νόμιμο τρόπο.

«Είμαι ευρωβουλευτής από το 2012, πρώτα βουλευτής Ιωαννίνων, Αθηνών και τώρα ευρωβουλευτής. Όπως ξέρετε, οι βουλευτές θέλουμε να ενημερώσουμε τους υποψήφιους ή τους δυνητικούς υποψήφιους για τις δράσεις μας. Στέλνω εδώ και χρόνια newsletter σε διάφορους αποδέκτες», ανέφερε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Από το 2018 ισχύει ένας κοινοτικός κανονισμός, ο κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αυτός ο κανονισμός όταν εφαρμόστηκε στην Ελλάδα έφερα ανθρώπους στο γραφείο μου και έκαναν συμμόρφωση. Μου έφτιαξαν manual και έχω δικηγόρο υπεύθυνη για συμμόρφωση. Μας φέρνουν λίστες και επικοινωνούμε ανά τακτά διαστήματα με κόσμο. Στείλαμε σε λίστες αποδεκτών που έχουν έρθει στο γραφείο μας νομίμως», πρόσθεσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)