to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:04 | 11.09.2022

Πολιτική

Επιβεβαίωσε τη ρήξη με Καραμανλή - Παυλόπουλο ο Μητσοτάκης

Διαφώνησε και με την άποψη Βενιζέλου για το σκάνδαλο των υποκλοπών


Απάντηση στην ηχηρή διαφοροποίηση Καραμανλή - Παυλόπουλου στο θέμα του απορρήτου των υποκλοπών έδωσε σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τη μεγάλη ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου για το «στρίμωγμα» που επιφύλαξαν στον πρωθυπουργοί οι πρώην.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη συνέντευξη στη ΔΕΘ, τόνισε ότι «το θέμα είναι σημαντικό και θα διερευνηθεί στα πλαίσια που έχω προσδιορίσει με απόλυτη σαφήνεια, αλλά δεν είναι το μόνο που μας απασχολεί».

Αναλυτικά η δήλωσή του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Έχω επιχειρηματολογήσει εκτενώς για την ανάγκη διαφύλαξης του απορρήτου σε κρίσιμες διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι αυτή η προστασία του απορρήτου πρέπει να αρθεί στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Από εκεί και πέρα καταλαβαίνω την ανάγκη εργαλοποποόησης του θέματος από την αντιπολίτευση και να ασκήσει κριτική. Λογικό είναι, γιατί υπήρξε ένα σφάλμα. Αλλά από το σφάλμα μέχρι να καλλιεργείται η εικόνα στην χώρα ότι όλη η πολιτική , κοινωνική και οικονομική ζωή πρέπει να περιστρέφεται στις παρακολουθήσεις επιτρέψτε μου υπάρχει μια πολύ μεγάλη απόσταση.

Το θέμα είναι σημαντικό, και θα διερευνηθεί στα πλαίσια που έχω προσδιορίζει με απόλυτη σαφήνεια αλλά δεν είναι το μόνο που μας απασχολεί».

«Δεν συμφωνεί» ούτε με τον Βενιζέλο

Για τη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση των υποκλοπών ρωτήθηκε επίσης ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη τύπου στην 86η ΔΕΘ.

Στην απάντησή του, ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να εξευμενίσει τον κ. Βενιζέλο. "Σέβομαι τον κ. Βενιζέλο αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί του" δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας πως η ερμηνεία που έδωσε ο κ. Βενιζέλος για τη δυνατότητα παρακολούθησης πολιτικών "δεν τον βρίσκει σύμφωνο".

"Αλλά αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν" είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ενώ στη συνέχεια σημείωσε ότι ο κ. Βενιζέλος "είναι ένας από τους δέκα που κρεμάστηκαν στα μανταλάκια από τον ΣΥΡΙΖΑ στη σκευωρία Novartis".

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε σκληρή και τεκμηριωμένη κριτική στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση για το θέμα των υποκλοπών, με την παρέμβασή του στην οποία ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης "πρέπει να σέβεται τους στοιχειώδεις κανόνες ερμηνείας του Συντάγματος".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)