to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:39 | 08.03.2020

Κοινωνία

Επιβεβαιώνουν κυβέρνηση και αρμόδιο υπουργείο πυροβολισμό κατά αστυνομικού από «πολιτοφύλακες» στον Έβρο;

«Πολιτοφύλακες» τις προηγούμενες μέρες πυροβόλησαν αστυνομικό νομίζοντας ότι έχουν να κάνουν με μετανάστες - Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, καλεί την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να δώσουν άμεσα τις απαραίτητες απαντήσεις και τον κ. Μητσοτάκης «να μαζέψει τους αυτόκλητους πιστολέρο»


Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρει ρεπορτάζ της Αυγής,  «πολιτοφύλακες» τις προηγούμενες μέρες πυροβόλησαν αστυνομικό νομίζοντας ότι έχουν να κάνουν με μετανάστες. Ευτυχώς, σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πληροφορίες, ο αστυνομικός φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ έχει δοθεί εντολή να μην διαρρεύσει το περιστατικό.

Αλ. Χαρίτσης: Πότε επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης θα μαζέψει τους αυτόκλητους πιστολέρο;

Με αφορμή την είδηση για τραυματισμό αστυνομικού από πυρά αυτόκλητης ομάδας εθνοφυλάκων στον Έβρο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι εξελίξεις αναφορικά με την ανεξέλεγκτη δράση των παρακρατικών ομάδων, φαίνεται, δυστυχώς, ότι μας επιβεβαιώνουν. Λίγη ώρα αφότου με ανακοίνωσή μας ζητήσαμε εξηγήσεις για τη δράση τους, ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση για τραυματισμό αστυνομικού από πυρά αυτόκλητης ομάδας εθνοφυλάκων στον Έβρο.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο οφείλουν να δώσουν άμεσα τις απαραίτητες απαντήσεις. Επιβεβαιώνουν ή όχι το τραγικό αυτό συμβάν; Πότε επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης θα μαζέψει τους αυτόκλητους πιστολέρο που απειλούν τους πάντες; Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα μέχρι να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του.

Δεν επιβεβαιώνει την είδηση η ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται ότι, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει καταγραφεί περιστατικό σε βάρος αστυνομικού την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Φερών Έβρου. Ως εκ τούτου τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

tags: Έβρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)