to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:28 | 01.07.2021

Διεθνή

Επιστολή Παπαδημούλη στον Σι Τζινπίνγκ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας

«Η ιστορική επέτειος της 1ης Ιουλίου, 100 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC), μπορεί να αποτελέσει νέο σημείο εκκίνησης για τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας, με στόχο μια ολοκληρωμένη εταιρική σχέση, αμοιβαία επωφελή, στη βάση του διαλόγου και του αμοιβαίου σεβασμού», τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον κινέζο πρόεδρο ο Δημ. Παπαδημούλης


Συγχαρητήρια επιστολή σχετικά με την Συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) την 1η Ιουλίου 2021, απέστειλε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης στον Γενικό Γραμματέα του CPC και Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.


Στην επιστολή του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους «σήμερα η Κίνα είναι ένας από τους παγκόσμιους στρατηγικούς εταίρους της ΕΕ», σημειώνοντας ότι «η ιστορική επέτειος της 100ετίας, θα μπορούσε να είναι ένα νέο σημείο εκκίνησης για τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας στην περαιτέρω ενίσχυση του εδάφους, με στόχο μια ολοκληρωμένη εταιρική σχέση ΕΕ-Κίνας».

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, «έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα για την εξεύρεση win-win λύσεων σε πολλούς τομείς, βάσει διαλόγου και αμοιβαίου σεβασμού» και «παρά τα διαφορετικά συστήματα ΕΕ και Κίνας. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες του διαλόγου, της ανοχής, των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων και του σεβασμού των διαφορετικών απόψεων».

Η πλήρης επιστολή:


Αγαπητέ Γενικέ γραμματέα Σι Τζινπίνγκ,

Με αφορμή την εκατονταετή επέτειο από την ίδρυση του CPC, θα ήθελα να συγχαρώ εσάς, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (CPC) και τον Κινεζικό λαό για τη δέσμευσή σας και τις προσπάθειές σας που αποσκοπούν στην ευημερία της χώρας σας.

Στην 100ετή ιστορία του, το CPC, ξεπερνώντας διάφορα εμπόδια και δυσκολίες, πέτυχε να παρέχει στον Κινέζικο λαό μια ανεξάρτητη και δυνατή φωνή. Συνεχίζει να καταπολεμά τη φτώχεια και τις περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες μέσω της τεχνολογικής προόδου, συμπεριλαμβανομένων τομέων όπως η ψηφιοποίηση, η ιατρική έρευνα, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η ανάπτυξη υποδομών, παρέχοντας καλύτερη ποιότητα ζωής για τον Κινέζο πολίτη.

Για τους λόγους αυτούς, σήμερα η Κίνα είναι ένας από τους παγκόσμιους στρατηγικούς εταίρους της ΕΕ. Η ιστορική επέτειος της 100ετίας, θα μπορούσε να είναι ένα νέο σημείο εκκίνησης για τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας για την περαιτέρω ενίσχυση του εδάφους, με στόχο μια ολοκληρωμένη εταιρική σχέση ΕΕ-Κίνας. Έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα για την εξεύρεση win-win λύσεων σε πολλούς τομείς, βάσει διαλόγου και αμοιβαίου σεβασμού. Η συνεργασία που είναι αμοιβαία επωφελής για τους λαούς της Ευρώπης και της Κίνας μπορεί να ενισχυθεί σε επιχειρήσεις και επενδύσεις, στο δίκαιο εμπόριο και τον ανταγωνισμό, στη συνδεσιμότητα, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος, τη γεωργία, την έρευνα και την καινοτομία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Η πανδημία κατέδειξε σαφώς σε όλους μας ότι έχουμε κοινή ευθύνη να συντονίσουμε παγκοσμίως τις προσπάθειές μας και να συνεργαστούμε για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού, να ενισχύσουμε την έρευνα και να υποστηρίξουμε μια πράσινη και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη.
Με τον ίδιο τρόπο, πρέπει να συνεργαστούμε για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, καθώς και για την αειφόρο ανάπτυξη, ενισχύοντας τη διεθνή συνεργασία και την πολυμέρεια.


Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλο, να κατανοήσουμε καλύτερα τις αξίες μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, οικοδομώντας αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό. Οι κοινωνίες μας, οι λαοί μας και κάθε άτομο ξεχωριστά, πρέπει να είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μας. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες του διαλόγου, της ανοχής, των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων και του σεβασμού των διαφορετικών απόψεων. Παρά τα διαφορετικά συστήματά μας, αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη Ευρώπη, με λιγότερες ανισότητες και φτώχεια, όπως και εσείς αγωνίζεστε να βελτιώσετε τη ζωή του κινεζικού λαού και για μια καλύτερη Κίνα.

Δράττομαι λοιπόν, της ευκαιρίας, για να σας διαβιβάσω τις καλύτερες ευχές μου για ευημερία και υγεία, τόσο στον κινεζικό λαό όσο και σε σας προσωπικά και ανυπομονώ να συνεργαστώ περαιτέρω μαζί σας προς όφελος των λαών μας.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Επικεφαλής Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)