to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:03 | 16.06.2013

Διεθνή

Επιστολή 80 επιφανών Πορτογάλων “για τη δημοκρατία και ενάντια στο παράνομο κλείσιμο της ΕΡΤ”

Επιστολή προς τον Έλληνα πρέσβη στην Πορτογαλία απέστειλαν 80 επιφανείς Πορτογάλοι πολίτες, ενάντια στο κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


 Η επιστολή υπογράφεται, μεταξύ άλλων, από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ισπανίας, Jorge Sampaio, βουλευτές, όπως οι Catarina Martins, Inês de Medeiros και ο José Ribeiro e Castro και δημοσιογράφους όπως οι Diana Andringa, Daniel Oliveira and Ruben de Carvalho.

Ολόκληρη την επιστολή, μεταφρασμένη:

12 Ιουνίου, 2013

Αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό, για τη δημοκρατία, ενάντια στο παράνομο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτεηλεόρασης, της ΕΡΤ

Κύριε, Έλληνα Πρέσβη στην Πορτογαλία

Στις 12 Ιουνίου, η Ελλάδα ξύπνησε χωρίς δημόσια υπηρεσία ραδιοφώνου και τηλεόρασης. Την προηγούμενη ημέρα, την 11η Ιουνίου, η κυβέρνηση επέβαλε, με προειδοποίηση λίγων μόνο ωρών, το "κλείσιμο" της ΕΡΤ (ελληνική ραδιοτηλεοπτική υπηρεσία) και η Ελλάδα έγινε το μόνο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατήργησε τη δημόσια υπηρεσία ραδιοτηλεόρασης, επιδεικνύοντας αμβλεία αδιαφορία για τη δημοκρατία. Τέτοια μέτρα αντικατοπτρίζουν μία αλάνθαστη πράξη ολοκληρωτισμού, δημιουργώντας ένα κράτος που αποτελεί εξαίρεση και πηγαίνει κόντρα στις βασικές ευρωπαϊκές αρχές και ιδεώδη, πλείττοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Η δημόσια υπηρεσία ραδιοτηλεόρασης είναι ουσιώδης σημασίας για τον ελληνικό λαό, την ελληνική δημοκρτία και για την δημοκρατία στην Ευρώπη, γενικότερα. Με το να γίνει αποδεκτή αυτή η κατάσταση, γίνεται αποδεκτή η πρόταση και η αντιδημοκρατική απειλή του εκβιασμού εις βάρος των ΜΜΕ και της ελευθερίας του Τύπου.

Οι υπογράφοντες που αποστέλλουν αυτήν την επιστολή ως μια σαφή καταδίκη της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης και ως απαίτηση για σεβασμό των δημοκρατικών αξιών που διασφαλίζονται από την ύπαρξη της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας. Μόνο η δημοκρατία μπορεί να υπερασπιστεί τους λαούς της Ευρώπης ενάντια στη λιτότητα και τον αυταρχισμό.

Πηγή: avgi online

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)