to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:09 | 29.05.2018

Οικονομία

Επίσκεψη Τσιρώνη στην Καβάλα

Οι εξαγωγές στον αγροτικό τομέα και οι μειώσεις στην τιμή του γάλακτος στην κτηνοτροφία, ήταν μεταξύ των θεμάτων που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη συνάντηση εργασίας, που είχαν σήμερα το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε, επίσης, για τη μεγάλη υποστελέχωση πολλών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και για τις παραβιάσεις τουρκικών αλιευτικών σκαφών ανοιχτά της Θάσου.


Ο κ. Τσιρώνης, πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Καβάλα και στο πλαίσιο αυτό είχε συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, αλλά και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφερόμενος στην υποστελέχωση των υπηρεσιών του αγροτικού τομέα, υπογράμμισε ότι "στο ζήτημα του προσωπικού και της δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου τομέα που υποστηρίζει την παραγωγή, έχω επανειλημμένα πει, ότι είναι ένα άγονο δίλημμα ελληνικής εφεύρεσης ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, που δεν υπάρχει σε άλλες δημοκρατικές χώρες. Είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος το αποτελεσματικό δημόσιο και ο αποτελεσματικός ιδιωτικός τομέας, γιατί χωρίς αποτελεσματικό δημόσιο δεν είναι ελκυστική η χώρα ούτε για επενδύσεις, ούτε για σοβαρή παραγωγή και αποδοτικότητα. Αυτό μας το λένε κάθε μέρα οι παράγοντες της αγοράς και γι’ αυτό οφείλουμε να υπηρετήσουμε αυτή τη λογική που ακριβώς είπα".

"Δυστυχώς τη μνημονιακή περίοδο", συνέχισε ο κ. Τσιρώνης, "είχαμε μια τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα και σε επίπεδο ελέγχων, αλλά και εξυπηρέτησης κι΄ όλα αυτά που θα κάνανε τα προϊόντα μας να είναι αναγνωρίσιμα σε Ευρώπη και Ελλάδα. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε σχεδόν 30.000.000 τουρίστες, αλλά, δυστυχώς, μόλις το 17% των προϊόντων που καταναλώνουν είναι ελληνικά, σε αντίθεση με την Ιταλία, όπου το ποσοστό αυτό είναι 70%. Θεωρώ ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μιλάμε από κοντά και να παίρνουμε μαζί αποφάσεις, με παραγωγούς και κτηνοτρόφους, δήμοι, περιφέρεια και πολιτεία".

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός, είχε συνάντηση με τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, με την οποία συζήτησαν εκτενώς το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και τις δυνατότητες που υπάρχουν από τους δήμους και τις Περιφέρειες να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή σύγχρονων δομών φιλοξενίας και προστασίας.

Ο κ. Τσιρώνης, συναντήθηκε, επίσης, με εκπροσώπους του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας, στη Νέα Πέραμο, του Δήμου Παγγαίου.

Σήμερα το απόγευμα, ο αναπληρωτής υπουργός, στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης, θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο: "Η μετακαπιταλιστική Άνοιξη και ο μαρασμός των ιδεολογιών".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)