to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:15 | 27.03.2018

Κοινωνία

Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές ανηλίκων Κορίνθου

Βασικό θέμα συζήτησης, όπως το ανέδειξαν οι ίδιοι οι ανήλικοι κρατούμενοι, είναι η έλλειψη δημιουργικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες να στοχεύουν αφενός στη βελτίωση των όρων διαβίωσης, αφετέρου στην ανάπτυξη ενδιαφερόντων, με σκοπό την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία


Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας, πραγματοποιήθηκε εχθές, Δευτέρα 26/3, επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κορίνθου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, «πέραν της περιήγησης στους διάφορους χώρους του καταστήματος, είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τους ανήλικους κρατούμενους, σχετικά με τις συνθήκες κράτησης και την καθημερινότητα εντός των φυλακών. Βασικό θέμα συζήτησης, όπως το ανέδειξαν οι ίδιοι, είναι η έλλειψη δημιουργικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες να στοχεύουν αφενός στη βελτίωση των όρων διαβίωσης, αφετέρου στην ανάπτυξη ενδιαφερόντων, με σκοπό την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία. Επιπλέον, συναντηθήκαμε με τους ενήλικους κρατούμενους του καταστήματος, οι οποίοι εργάζονται και τελούν υπό καθεστώς ευεργετικού υπολογισμού των ημερών ποινής τους. Οι ενήλικες μας μετέφεραν με τη σειρά τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την έκτιση της ποινής, καθώς και ιδέες για την επίλυσή τους».

«Τα χρήσιμα συμπεράσματα που αντλήθηκαν από την επίσκεψη, θα μας βοηθήσουν να εμπλουτίσουμε τις θέσεις και προτάσεις μας για τη συγκρότηση ενός νέου Σωφρονιστικού Κώδικα, ο οποίος θα κινείται σε προοδευτική κατεύθυνση και θα στοχεύει στην πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των κρατουμένων», σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)