to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:49 | 09.12.2022

Πολιτική

Επίσκεψη στη Λέσβο της Ράνιας Σβίγκου και του Διονύση Καλαματιανού

Στη Λέσβο βρέθηκε η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μαζί με τον βουλευτή Ηλείας Δ. Καλαματιανό - Συναντήσεις με φορείς της περιοχής, με έμφαση στα θέματα της υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης


Στη Λέσβο βρέθηκαν η γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου και ο βουλευτής Ηλείας και αναπλ. τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο Διονύσης Καλαματιανός, για να συμμετάσχουν σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ν.Ε. Λέσβου με αντικείμενο τις 6 εθνικές προτεραιότητες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ημερίδα συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής, οι οποίοι και έλαβαν το λόγο αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την πολύπλευρη κρίση και τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και καταθέτοντας προτάσεις. 

Η Ράνια Σβίγκου και ο Διονύσης Καλαματιανός, ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς, ο συντονιστής της ΝΕ Σταύρος Καραβασίλης, τα μέλη της ΚΕ Αναστασία Δαούση και Μαρία Νικολάρα συναντήθηκαν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, με τον Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Στρατή Σαμαρά, με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Πάρη Ταρατόρη, Νίκο Πετρά και Στρατή Κλεάνθη, καθώς και με τους Αλέξανδρο Ζάμπρα και Στρατή Γιαννίκο, εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου. Ακολούθως, συναντήθηκαν με  τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ. Καμπούρη. Οι εκπρόσωποι των δύο Συλλόγων ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα κρίσιμα προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας του Νοσοκομείου, για την έλλειψη γιατρών πολλών ειδικοτήτων. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο να  υπάρχουν τόσο σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε υποδομές. Έγινε ξεχωριστή αναφορά στον πρόσφατο νόμο για το ΕΣΥ, ο οποίος αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για τη δημόσια, δωρεάν Υγεία, υπογραμμίζοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα ένα ισχυρό και αποτελεσματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, που στο επίκεντρό του θα βρίσκονται οι πολίτες  και οι ανάγκες τους και όχι τα κέρδη των κλινικαρχών.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, αποτελούμενη από τον συντονιστή Κίμωνα Χρυσίδη και τους Βασίλη Μαμώλη και Θέμη Καμμένο. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα προβλήματα αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης στα Κοινοτικά Συμβούλια που προκαλεί κατάργηση των αυτόνομων ψηφοδελτίων στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επαναλήφθηκε η δέσμευση για την επαναφορά της εκλογής των κοινοτικών συμβουλίων με ξεχωριστή κάλπη και τονίστηκε ο ρόλος των Κοινοτήτων στην Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποίησαν περιοδεία στην αγορά της Μυτιλήνης,  όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καταστηματάρχες και εργαζόμενους τόσο για την πολύπλευρη κρίση και τις επιπτώσεις της, όσο και για τα μέτρα ανακούφισης που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)