to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 28.03.2022

Πολιτική

Επίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Παλαιστίνη

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα πραγματοποιήσει τετραήμερη (28-31/03/2022) επίσκεψη στην Παλαιστίνη, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντήσει Παλαιστίνιους κυβερνητικούς αξιωματούχους και βουλευτές, ενώ θα γίνει δεκτή και από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.


Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τους: Γιάννη Αμανατίδη (Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, πρ. Υφυπουργό), Καλλιόπη Βέττα (Βουλεύτρια Κοζάνης), Θοδωρή Δρίτσα (Βουλευτή Α' Πειραιά & Νησιών, πρ. Υπουργό, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης) και Ανδρέα Μιχαηλίδη (Βουλευτή Χίου), θα πραγματοποιήσει τετραήμερη (28-31/03/2022) επίσκεψη στην Παλαιστίνη, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντήσει Παλαιστίνιους κυβερνητικούς αξιωματούχους και βουλευτές, ενώ θα γίνει δεκτή και από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να εκφραστεί η αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Παλαιστινιακό λαό, η διαχρονική σταθερή του στήριξη στην ελληνο-παλαιστινιακή συνεργασία σε σειρά τομέων και η σημασία που έχει -ειδικά την περίοδο που διανύουμε- η επίλυση διενέξεων στην περιοχή μας, στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου.

Με αφορμή και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, θα τονιστεί η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην επανέναρξη άμεσων και αξιόπιστων συνομιλιών, με στόχο τη λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν ειρηνικά και με ασφάλεια, με την εγκαθίδρυση Παλαιστινιακού κράτους στη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα. Παράλληλα, η αντιπροσωπεία θα αναδείξει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την προάσπιση του θεσμικού του ρόλου.

Την επόμενη βδομάδα, Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επισκεφθεί το Ισραήλ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)