to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:55 | 04.11.2015

Κοινωνία

«Επιχείρηση σταφίδα» - δεύτερη αποστολή στην Ειδομένη

Συνεχίζοντας την έμπρακτη βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας που αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη λόγω των δραματικών εξελίξεων και των πολέμων που πλήττουν τις χώρες προέλευσής τους, η «Αλληλεγγύη για Όλους» προγραμματίζει μια ακόμα αποστολή έως την Ειδομένη την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, θέλοντας να συνδράμει στην ενίσχυση του ανθρωπιστικού προσώπου των πολιτών της ηπείρου μας.


Η δεύτερη αποστολή -μέσα σε τρεις εβδομάδες- για την «Αλληλεγγύη για Όλους» γίνεται αυτή τη φορά σε συνεργασία με τις δομές «Αλληλεγγύη - Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο» και «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου», αλλά και με την αρωγή του Δήμου Χαλανδρίου, που από αύριο ξεκινά καμπάνια συγκέντρωσης τροφίμων για τους πρόσφυγες και με αντιπροσωπεία της θα ενισχύσει το ταξίδι. 

Στόχος αυτή τη φορά, είναι η παράδοση ενός τόνου σταφίδας στους πρόσφυγες που βρίσκονται στον τελευταίο συνοριακό σταθμό της χώρας και αναμένουν να συνεχίσουν προς τα Βαλκάνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πραγματοποίηση της «επιχείρησης σταφίδα» μέχρι το Κιλκίς, συγκεντρώθηκαν χρήματα απ’ την πετυχημένη εκδήλωση «Πρόσφυγες χθες και σήμερα» που διοργανώθηκε απ’ τη δομή «Αλληλεγγύη - Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο». Η συζήτηση οργανώθηκε την περασμένη Κυριακή και απέφερε τα απαιτούμενα έσοδα προκειμένου να αγοραστεί η ποσότητα που προορίζεται για τους πρόσφυγες, αλλά και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί της σταφίδας.

Το βανάκι της «Αλληλεγγύης για Όλους» επισκέφθηκε το Ξυλόκαστρο σήμερα το πρωί (4/11) για να φορτώσει με τη βοήθεια αλληλέγγυων τις σταφίδες και να τις μεταφέρει έως το Ίλιο και την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου».

Ο τόνος της σταφίδας μέχρι και την αποστολή της επόμενης Πέμπτης (12/11), θα αποθηκευτεί και θα συσκευαστεί σε κούτες που θα αποτελούνται από ατομικά πακέτα των 500γρ.

Φωτογραφικό υλικό:

Στο Ξυλόκαστρο και συγκεκριμένα στο χωριό Μελίσσι, οι αλληλέγγυοι πότε με τη βοήθεια του «κλαρκ» και πότε με τα χέρια, φορτώνουν τις κούτες με τις σταφίδες στο βανάκι της «Αλληλεγγύης για Όλους».

Αναμνηστική φωτό λίγο πριν από την αναχώρηση από το Ξυλόκαστρο με προορισμό το Ίλιον και τον Παρασκευά Ποθητό από τη «Αλληλεγγύη για Όλους».

Ύστερα από λίγη ώρα το βαν έχει φτάσει στον Ίλιον όπου οι αλληλέγγυοι ξεφορτώνουν τις κούτες από το φορτηγάκι, για να τις αποθηκεύσουν έως την ημέρα του ταξιδιού για την Ειδομένη και να τις συσκευάσουν σε ατομικά πακέτα, στον χώρο της «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου».

Μια ακόμα αναμνηστική φωτό μαζί με τους αλληλέγγυους του Ιλίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)