to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:49 | 18.11.2017

Κοινωνία

Στην εντατική η δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα - Με βαριές κατηγορίες στον εισαγγελέα οι 16 συλληφθέντες

H γυναίκα που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια, νοσηλεύεται διασωληνώμενη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε σοβαρή κατάσταση - Στον εισαγγελέα οδηγούνται 16 συλληφθέντες με βαρύτατες κατηγορίες


Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" νοσηλεύεται μετά τη χειρουργική επέμβαση, διάρκειας 6 ωρών, στην οποία υποβλήθηκε χθες το βράδυ στο πόδι η γυναίκα που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Ευαγγελισμού», η 55χρονη δικηγόρος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση.

 

Ν. Τόσκας: Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε χτες, 18 Νοεμβρίου 2017, το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε από ρίψη φωτοβολίδας και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασή της.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία.

Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας. Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο».

ΣΥΡΙΖΑ : Φασιστική ενέργεια που προκαλεί αποτροπιασμό

«Η τυφλή επίθεση και ο  σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου και πανεπιστημιακού από ρίψη φωτοβολίδας στο πόδι της, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων,  προκαλεί αποτροπιασμό», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες».

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην  τραυματία  και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», καταλήγει η ανακοίνωση.

(η τραυματισμένη γυναίκα πεσμένη στο έδαφος, μεταφέρθηκε λίγο αργότερα «τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών» στον Ευαγγελισμό όπου και παραμένει σε σοβαρή κατάσταση)

Με βαριές κατηγορίες στον εισαγγελέα οι 16 συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγούνται αυτή την ώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ οι 16 συλληφθέντες κατα τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξαρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί απο την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες.

Όπως έγινε γνωστό απο την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας απο 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά απο συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, απο τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός απο τη δικηγόρο που τραυματίστηκε απο φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Δείτε βίντεο με τα επεισόδια από το ΑΠΕ - ΜΠΕ:

Επίσης, νωρίτερα την Παρασκευή, μετά το τέλος της πορείας σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στη Λ. Αλεξάνδρας, ενώ στο ύψος της Ιπποκράτους η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή. 

Δείτε βίντεο από το naftemporiki.gr:

 Δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές έγιναν στα επεισόδια μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, συνελήφθησαν δύο 17χρονοι ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Σημειώθηκαν επίσης φθορές σε επτά καταστήματα στην Τσιμισκή και την Εγνατία.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ,  άτομα που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κι άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία.

Τα νεαρά άτομα έβγαλαν από το κτίριο της σχολής τραπέζια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, με στόχο να αποκλείσουν το δρόμο.

Μέχρι αργά το βράδυ,  νεαροί κατά διαστήματα εξέρχονταν από τους χώρους του ΑΠΘ, εκτξεύοντας αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Δείτε βίντεο από το thessnews.gr:

Βόμβες μολότοφ και στην Πάτρα - 5 προσαγωγές

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Πάτρα, κατά την διάρκεια πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι πέντε προσαχθέντες, όλοι Έλληνες, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών και έπειτα από λίγη ώρα αφέθηκαν ελευθεροι.

Στο μεταξύ, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, οι κουκουλοφόροι έριξαν χθες περισσότερες από 60 βόμβες μολότοφ στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας και εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στην οδό Ερμού, κοντά στο αστυνομικό μέγαρο. Από τις ρίψεις των μολότοφ δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ οι ζημιές ήταν περιορισμένες.

Η επίθεση σημειώθηκε μετά την ολοκλήρωση της πορείας  για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Νωρίτερα είχαν σπάσει παράθυρα αυτοκινήτου της κυνηγετικής ομοσπονδίας, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Αγίου Ανδρέου και πέταξαν στο εσωτερικό του βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά. Επίσης, προκάλεσαν φθορές στη βιτρίνα καταστήματος με είδη για κατοικίδια ζώα, καθώς και σε κατάστημα πώλησης δερμάτινων ρούχων που βρίσκονται κοντά στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Δείτε βίντεο από το patrastimes.gr:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)