to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 22.10.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις άδειες των καναλιών

Ένσταση αντισυνταγματικότητας για άρθρα του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των καναλιών κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη με τον Β. Βενιζέλο να αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την ένσταση.


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «όχημα διευκόλυνσης της αδιαφάνειας και της διαπλοκής» κι εξέφρασε ενόχληση για την πιθανότητα τις άδειες των καναλιών να καταλήξουν σε άλλα επιχειρηματικά χέρια από αυτά που σήμερα ελέγχουν τις επιχειρήσεις ΜΜΕ.

Ο Β. Βενιζέλος υποστήριξε ότι με την εφαρμογή των διατάξεων του νομοσχεδίου «κανείς δεν μπορεί να πει ποιος επιχειρηματίας ελέγχει κάθε σταθμό» και μπαίνουν οι «νομοθετικές προϋποθέσεις για να δημιουργηθούν τα νέα τζάκια, άγνωστα κι ανεξέλεγκτα συμφέροντα». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι μπαίνουν τόσες εξαιρέσεις από την υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών ώστε «κάθε μη ελληνική εταιρεία μπορεί να ελέγχει ένα κανάλι χωρίς να ξέρουμε ποιος είναι ποιος».

Ακόμα ο Β. Βενιζέλος διαμαρτυρήθηκε για τις λίγες άδειες επικαλούμενος το ψηφιακό φάσμα που προσφέρει δυνατότητες για πολύ περισσότερες ζητώντας «τον μεγαλύτερο αριθμό αδειών» διαφορετικά απειλείται η πολυφωνία. Επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι αντισυνταγματικά περιορίζονται οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ για την εποπτεία των ΜΜΕ.

Τέλος, ο Β. Βενιζέλος εξέφρασε την έντονη διαφωνία για την επιλογή του καθορισμού του τιμήματος με δημοπρασία ανά άδεια κι υποστήριξε ότι υπάρχουν «συμφέροντα που ετοιμάζονται κι οργανώνονται», συμφέροντα που η κυβέρνηση ξέρει κι η Βουλή αγνοεί, την ώρα που απειλούνται οι υπάρχουσες επιχειρήσεις. Η ένσταση θα ζητηθεί σε λίγη ώρα ώστε να μοιραστεί η τοποθέτηση του Β. Βενιζέλου στους βουλευτές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)