to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:10 | 13.06.2013

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

Ένωση Τύπου Μαδρίτης: "Πλήγμα στη Δημοκρατία" το κλείσιμο της ΕΡΤ

H Ένωση Τύπου της Μαδρίτης χαρακτηρίζει το κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης "πλήγμα της δημοκρατίας" στην Ευρώπη και καταδικάζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.


Η Ένωση Τύπου της Μαδρίτης καταδικάζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση:

"Το κλείσιμο της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ) είναι ένα βαθύ πλήγμα της δημοκρατίας, της δημοσιογραφίας, της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην ενημέρωση των πολιτών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ενωμένης Ευρώπης", σημειώνει η ΕΤΜ σε ανακοίνωσή της.

"Μπορούμε να πούμε και πρέπει να πούμε ότι αυτό το κλείσιμο αποτελεί οπισθοδρόμηση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια υπερασπίστηκαν σε περισσότερες από μία περιπτώσεις την ύπαρξη των δημόσιων μέσων ενημέρωσης".

"Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης ασκούν καθοριστικό ρόλο ως εγγυητές μιας πλουραλιστικής, ακριβής και ανεξάρτητης ενημέρωσης η οποία δε βασίζεται αποκλειστικά σε εμπορικά κριτήρια. Είναι μέσα τα οποία, όταν η διαχείρισή τους στηρίζεται στην σοβαρότητα και στην ανεξαρτησία, ενισχύουν την συνύπαρξη, ενθαρρύνουν τον δημοκρατικό διάλογο και δίνουν χώρο και φωνή σε συλλογικότητες  που δεν βρίσκουν χώρο σε ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης".

"Η ΕΤΜ πάντα υπερασπίστηκε την ύπαρξη δημόσιων μέσων των οποίων η διαχείριση γίνεται με τη μέγιστη δυνατή ακεραιότητα και ανεξαρτησία από τις εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου να προσφέρουν στους πολίτες υπηρεσίες με βάση το γενικό συμφέρον, όχι εκείνο κομμάτων, και με υψηλές ηθικές αρχές".

"Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης συνεισφέρουν με αποφασιστικό τρόπο στην διαμόρφωση της ελεύθερης κοινής γνώμης, με σεβασμό σε όλες τις ομάδες και μειονότητες, ειδικά σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, όπου η πολυφωνία είναι απαραίτητη έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν διαμορφώσουν τη δική τους άποψη".

"Η Ένωση Τύπου της Μαδρίτης τίθεται στη διάθεση των ελλήνων δημοσιογράφων για οποιαδήποτε πρωτοβουλία θελήσουν να φέρουν εις πέρας στην Ευρώπη για την προστασία της δημόσιας τηλεόρασης και των θέσεων εργασίας".

"Παράλληλα, η ΕΤΜ υπενθυμίζει ότι στην Ισπανία τα δημόσια μέσα ενημέρωσης υπόκεινται σε βίαιες παρενοχλήσεις, όπως αποδεικνύεται από τις περιπτώσεις των Telemadrid και Channel 9 της Βαλένθια, που υποβάλλονται σε διαδικασία αποσύνθεσης με αποτέλεσμα την απώλεια σχεδόν 2.000 θέσεων εργασίας".

Μαδρίτη, 12 Ιουνίου 2013

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)